EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування міорелаксантів може становити серйозну небезпеку для деяких осіб похилого віку

когнітивні порушення когнітивні порушення
когнітивні порушення когнітивні порушення

Що нового?

У осіб похилого віку слід уникати застосування міорелаксантів, оскільки це може призвести до серйозних порушень здоров'я.

Згідно з результатами дослідження, представленими на наукових зборах Американського геріатричного товариства 2022 року, при систематичному застосуванні міорелаксантів у осіб похилого віку підвищується ризик виникнення переломів, падінь та когнітивних порушень. Це дослідження було здійснено для вивчення застосування міорелаксантів з урахуванням ризиків, які при цьому виникають у осіб похилого віку.

Загалом оцінку пройшов 51 151 пацієнт (віком 66 років і старше) із показаннями до проведення хірургічного втручання, включаючи операції на поперековому відділі хребта та тотальне ендопротезування колінного суглоба. З них були відібрані особи (n = 1718), яким протягом 7 днів до втручання та після нього вводили міорелаксанти. Встановлено, що приблизно 223 пацієнти (13%), яким потрібно повторне призначення препаратів через 90 днів, були молодшого віку, в основному належали до жіночої статі, мали більш високу оцінку коморбідності за індексом Чарльсона і провели у стаціонарі тривалий час.

Було зазначено, що 60% осіб із потребою у повторному призначенні препаратів через 90 днів приймали опіоїди протягом більш тривалого часу порівняно з 21% осіб, яким не потрібно було повторне призначення препаратів через 90 днів. При одночасному застосуванні міорелаксантів та опіоїдів ризик розвитку небажаних явищ може підвищуватись. Зважаючи на ризики для осіб похилого віку, слід використовувати надійні стратегії, що запобігають тривалому застосуванню міорелаксантів. Також необхідно провести додаткові дослідження для ретельного вивчення того, як опіоїдна криза вплинула на застосування лікарських препаратів у осіб похилого віку.

Джерело:

Medscape

Стаття:

Red Flag Raised for Post-Op Muscle Relaxants in Older Adults

Автори:

Mary Chris Jaklevic

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: