EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Нове дослідження: пацієнти віддають перевагу ін'єкції кеторолаку для усунення післяопераційного болю.

післяопераційний біль післяопераційний біль
післяопераційний біль післяопераційний біль

Що нового?

Для полегшення післяопераційного болю та задоволеності пацієнтів знеболенням ін'єкції кеторолаку мають переваги порівняно з інфузією парацетамолу.

Біль - багатогранне, часто болісне відчуття, що є проблемою післяопераційного періоду і вимагає призначення нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП), таких як кеторолак та парацетамол. У ході недавнього дослідження виявлено значні відмінності у ступені задоволеності пацієнтів ефективністю двох широко використовуваних анальгетиків для лікування післяопераційного болю. Це дослідження проводили з квітня по липень 2021 року. Мета дослідження полягала в порівнянні ефективності внутрішньовенних ін'єкцій кеторолаку в дозі 30 мг і внутрішньовенної інфузії парацетамолу в дозі 1000 мг для усунення слабкого і помірного післяопераційного болю.

Використовуючи строгий дизайн подвійного сліпого рандомізованого контрольованого дослідження, Yosi Budi Setyawan та Meli Rosita зібрали дані 40 респондентів, які відповідають суворим критеріям включення та виключення. Слід зазначити, що пацієнти відзначали значне підвищення ступеня задоволеності знеболюванням при отриманні кеторолаку внутрішньовенно порівняно з внутрішньовенним введенням парацетамолу (статистична значущість р = 0,006 < 0,05).

На підставі отриманих даних рекомендовано рутинне призначення кеторолаку внутрішньовенно в дозі 30 мг для полегшення післяопераційного болю. Однак необхідні подальші дослідження на великих та різноманітних популяціях пацієнтів для підтвердження узагальнення отриманих результатів.

Джерело:

Scientific Periodical of Public Health and Coastal Health

Стаття:

Comparison of The Level of Satisfaction with The Use of Analgesics Ketorolac 30 Mg and Paracetamol 1000 Mg in Moderate Post-Operative Patients

Автори:

Yosi Budi Setyawan та Meli Rosita

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: