EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вивчення посилення потенціалу базофілів до міграції у шкіру при хронічній кропив'янці

хронічна кропив'янка хронічна кропив'янка
хронічна кропив'янка хронічна кропив'янка

Що нового?

Посилення експресії CCR8 та CCX-CKR у базофілах у пацієнтів з хронічною кропив'янкою відбувається в результаті IgE-опосередкованої активації.

Згідно з результатами недавнього дослідження, при хронічній кропив'янці спостерігається підвищена здатність базофілів мігрувати до шкіри, яка посилюється при опосередкованій імуноглобуліном Е (IgE) стимуляції. Мета дослідження полягала в тому, щоб охарактеризувати здатність базофілів при хронічній кропив'янці мігрувати до певних ділянок шкіри, оцінити профіль рецепторів, пов'язаних з цими базофілами, та вивчити вплив терапії омалізумабом на ці фактори.

Дослідження нестимульованих та активованих базофілів у 11 пацієнтів з хронічною кропив'янкою, які отримували терапію омалізумабом, та у 10 здорових учасників проводили методом проточної цитометрії. Дослідження було зосереджено на оцінці експресії різних рецепторів у цих базофілах при стимуляції антитілами класу IgE, форміл-метіонін-лейцин-фенілаланіном (fMLP), C5a та речовиною P. У пацієнтів з хронічною кропив'янкою в нестимульованих базофілах спостерігалися підвищені рівні асоційованого з шкірою рецептора CCR8 і фагоцитарного рецептора CCX-CKR разом зі зниженням експресії асоційованого з легенями рецептора CCR3 в порівнянні зі здоровими учасниками.

 

IgE-опосередкована активація додатково збільшувала частку (%) рецепторів CCX-CKR та CCR8 у пацієнтів з хронічною кропив'янкою порівняно зі здоровими учасниками. Крім того, це призвело до збільшення експресії асоційованого з легенями хемокінового рецептора XCR1 як у пацієнтів з хронічною кропив'янкою, так і у здорових учасників. При хронічній кропив'янці в базофілах спостерігалася підвищена експресія коагуляційного рецептора каскаду (CD87) і рецептора fMLP (FPR1), що вказує на посилену відповідь. І навпаки, при хронічній кропив'янці спостерігалася тенденція до зниження експресії рецептора імунотолерантності (CD109) та рецептора свербежу (IL-31RA) у базофілах.

Стимуляція C5a та fMLP призводила до посилення експресії CCX-CKR, CCR8, CCR4 та CD87 при одночасному зниженні експресії CCR3 та CCR2. Однак статистично значимих відмінностей у цих змінах між групою учасників із хронічною кропивницею та групою здорових учасників не спостерігалося. Отже, при хронічній кропив'янці спостерігається підвищений потенціал базофілів до міграції до шкіри, який додатково посилюється IgE-опосередкованою стимуляцією.

Джерело:

Biomedicines

Стаття:

Expression of CCR8 and CCX-CKR on Basophils in Chronic Urticaria Is Amplified by IgE-Mediated Activation

Автори:

Ewa A. Bartko і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: