EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Частота госпіталізації немовлят у зв'язку з інфекцією, спричиненою респіраторно-синцитіальним вірусом, при застосуванні нірсевімабу

дитячі респіраторні інфекції дитячі респіраторні інфекції
дитячі респіраторні інфекції дитячі респіраторні інфекції

Що нового?

Було підтверджено ефективність застосування нірсевімаба в запобіганні госпіталізації немовлят (дітей віком до 12 місяців) з приводу інфекції, викликаної респіраторно-синцитіальним вірусом (РСВ).

Результати дослідження, опубліковані в журналі The New England Journal of Medicine, свідчать, що застосування нірсевімабу (моноклонального антитіла) в умовах, наближених до реальних, дозволяє статистично значуще знизити частоту госпіталізації немовлят у зв'язку з інфекцією нижніх дихальних шляхів (НДШ), зокрема у дуже важких випадках.

У дослідженні, проведеному Simon B. Drysdale та співавт., була виконана оцінка безпеки застосування нірсевімаба, а також його впливу на частоту госпіталізації в іншому здорових немовлят у зв'язку з інфекцією НДШ, спричиненою РСВ. Всього 8058 немовлят (у віці молодше 12 місяців; народжених на терміні вагітності не менше 29 тижнів) на початку сезону інфекції, викликаної РСВ, у країнах Західної Європи були рандомізовані в групи дослідження у співвідношенні 1 : 1. Учасники отримували нірсевімаб у вигляді внутрішньом'язової ін’єкції (n = 4037) або стандартну медичну допомогу (без проведення втручання) (n = 4021) до та під час спалаху захворюваності на РСВ-інфекції.

Основною кінцевою точкою дослідження була госпіталізація з приводу інфекції НДШ, викликаної РСВ, яка визначається як надходження до стаціонару та отримання позитивного результату аналізу, що вказує на наявність РСВ-інфекції. Додатковою кінцевою точкою був розвиток гострої інфекції НДШ, спричиненої РСВ, яка потребувала госпіталізації, із сатурацією кисню <90 % та потребою в оксигенотерапії. Дані про ефективність застосування нірсевімабу наведені нижче (див. таблицю 1).

Застосування нірсевімаба було ефективним з погляду запобігання госпіталізації з приводу інфекції НДШ, викликаної РСВ, у 89,6 % випадків у Франції, у 74,2 % випадків у Німеччині та 83,4 % у Великобританії. У 86 (2,1%) немовлят із групи застосування нірсевімабу не було зареєстровано небажаних явищ, пов'язаних з терапією.

Джерело:

The New England Journal of Medicine

Стаття:

Nirsevimab for Prevention of Hospitalizations Due to RSV in Infants

Автори:

Simon B Drysdale і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: