EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Новий інгібітор тирозинкінази Брутона — перспективний варіант лікування хронічної спонтанної кропив'янки

хронічна спонтанна кропив'янка хронічна спонтанна кропив'янка
хронічна спонтанна кропив'янка хронічна спонтанна кропив'янка

Що нового?

Встановлено, що застосування ремібрутинібу при хронічній спонтанній кропив'янці є безпечним та ефективним.

У пацієнтів з хронічною спонтанною кропив'янкою, які отримували ремібрутиніб (новий інгібітор тирозинкінази Брутона), спостерігалося зниження ступеня активності захворювання та стійке покращення протягом усього періоду лікування. Крім того, у рандомізованому плацебо-контрольованому подвійному сліпому дослідженні IIb фази підбору дози було встановлено, що препарат має сприятливий профіль безпеки у всьому діапазоні доз. Мета дослідження полягала в описі залежності «доза-відповідь» та оцінці безпеки та ефективності застосування ремібрутинібу для лікування кропив'янки.

До дослідження включали пацієнтів з кропив'янкою, які не досягли достатнього контролю захворювання за допомогою блокаторів гістамінових H1-рецепторів другого покоління, незалежно від попереднього лікування антитілами до імуноглобуліну E. Пацієнти отримували ремібрутиніб у дозах 10, 35 або 100 мг один раз на добу, 10 мг двічі на добу, 25 мг двічі на добу або плацебо (у співвідношенні 1 : 1 : 1 : 1 : 1 : 1). Основними кінцевими точками були безпека та щотижнева зміна індексу активності кропив'янки (UAS7) з 4-го тижня відносно вихідного рівня.

Усього було рандомізовано 311 пацієнтів. Застосування ремібрутинібу у всіх дозах було пов'язане зі зниженням оцінок виразності симптомів з 1-го по 12-й тиждень. Зміна UAS7 на 4-му тижні відносно вихідного рівня становила: -19,1 (10 мг 1 р/д), -19,1 (35 мг 1 р/д), -14,7 (100 мг 1 р/д), -16,0 (10 мг 2 р/д ), -20,0 (25 мг 2 р/д), -18,1 (100 мг 2 р/д) та -5,4 для плацебо (рисунок 1).

Більшість побічних ефектів не залежали від дози і мали легкий або помірний ступінь тяжкості. Завдяки швидкому початку дії та сприятливому профілю безпеки, ремібрутініб забезпечував успішне лікування хронічної спонтанної кропив'янки у всьому діапазоні доз.

Джерело:

Journal of Allergy and Clinical Immunology

Стаття:

Remibrutinib, a novel BTK inhibitor, demonstrates promising efficacy and safety in chronic spontaneous urticaria

Автори:

Marcus Maurer і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: