EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Нові харчові добавки для зниження інтенсивності болю у пацієнтів, які отримують терапію медичним канабісом

хронічний біль хронічний біль
хронічний біль хронічний біль

Що нового?

Комбінація екстрактів акмели та імбиру, коферменту Q10 та вітамінів групи B знижувала інтенсивність хронічного болю у пацієнтів з больовим синдромом, які отримують лікування медичним канабісом. Ця комбінація може мати довгострокову потенційну користь для здоров'я.

Згідно з результатами проспективного відкритого пошукового клінічного дослідження, тривале застосування добавки, що містить кофермент Q10 у формі фітосоми, екстракти рослин Zingiber officinalis та Acmella oleracea та комплекс вітамінів B (B1, B6 та B12), ефективно пом'якшувала інтенсивність хронічного болю у пацієнтів, лікованих медичним канабісом. Метою дослідження була оцінка ефективності застосування нової харчової добавки у осіб із хронічним болем, які вже отримували лікування медичним канабісом. Параметри оцінки ефективності включали ступінь інтенсивності болю, фізичне здоров'я та якість життя пацієнтів.

Протягом 90 днів 48 пацієнтів, які отримували терапію медичним канабісом, приймали харчову добавку, що містить екстракти акмели (Acmella oleracea) та імбиру (Zingiber officinalis) у формі фітосоми, кофермент Q10 у формі фітосоми, а також вітаміни групи В (B1, B6 та B12) 2 рази на добу. Для визначення переваг препарату як ад'ювантної добавки для полегшення больового синдрому інтенсивність болю оцінювали за допомогою візуальної аналогової шкали (ВАШ), а тип і якість болю – з використанням італійського опитувальника для оцінки больового синдрому (QUID). У ході дослідження реєстрували всі можливі варіанти зниження величини терапевтичної та (або) болезаспокійливої ​​доз.

Протягом 90 днів у 70% учасників, які отримували нову харчову добавку, спостерігалося суттєве зниження інтенсивності болю, покращення сенсорного сприйняття та емоційного стану. Після трьох місяців лікування було відзначено зниження доз канабідіолу та тетрагідроканнабінолу. Отримані результати відкривають нові перспективи для застосування унікальної біологічно активної харчової добавки, що містить екстракти акмели та імбиру, кофермент Q10 і комплекс вітамінів групи B, як ефективну тривалу ад'ювантну терапію пацієнтів з больовим синдромом, які отримують лікування медичним канабісом.

Таким чином, застосування комбінації екстрактів рослин Zingiber officinalis, Acmella oleracea, коферменту Q10 і вітамінів групи B безпечно  та довгостроково знижує інтенсивність хронічного болю та дозволяє зменшити дози медичного канабісу та використання аналгетиків.

Джерело:

Evidence-based Complementary and Alternative Medicine

Стаття:

Promising Health Benefits of Adjuvant Acmella and Zingiber Extracts Combined with Coenzyme Q10 Phytosomes, Supplementation in Chronic Pain Treated with Medical Cannabis: A Prospective and Open-Label Clinical Study

Автори:

Paolo Poli і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: