EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Новий пероральний пробіотик ефективний для відновлення вагінального здоров'я та фертильності.

вагітність вагітність
вагітність вагітність

Що нового?

Прийом перорального пробіотика (що складається з Lactobacillus rhamnosus BPL205, Lactobacillus crispatus BPL209 і Lactobacillus plantarum BPL207) дозволяє відновити здоров'я і створити більш сприятливі умови для фертильності.

Проспективне пілотне дослідження E González et al., нещодавно опубліковане в престижному журналі «Human Reproduction», показало, що жінки, які бажають принципово покращити мікрофлору піхви та підвищити фертильність, можуть використовувати пероральний пробіотик, що складається з Lactobacillus ractos bacillus plantarum BPL207.

Дослідження, в якому взяла участь 21 жінка, яка звернулася до клініки лікування безпліддя з показаннями до відновлення мікробіоти піхви та зниженою кількістю бактерій Lactobacillus у піхві, продемонструвало чудові результати. Мета дослідження - оцінити, як 10-тижневе застосування перорального пробіотика в поєднанні з прийомом вітаміну D впливає на відновлення вагінального здоров'я.

На момент початку дослідження у всіх учасниць рівень pH піхви перевищував 4,5, що свідчило про дисбаланс середовища піхви. Однак уже через 5 тижнів постійного прийому пероральної добавки, що містить пробіотики, 66,7% учасниць досягли рівня pH піхви нижче 4,5. Після 10 тижнів прийому пробіотиків результати стали ще більш вражаючими: всі учасниці досягли бажаного рівня pH піхви. Результати цитології на початку дослідження показали наявність патологічної флори піхви, крім однієї учасниці.

Однак вже через 5 тижнів прийому перорального пробіотика у 73,7% учасниць відбулася зміна флори піхви, яка стала здоровою з переважанням Lactobacillus - найважливішого фактора, що стримує розмноження шкідливих патогенів. Позитивний вплив продовжував посилюватися, і через 10 тижнів прийому пробіотика 89,5% учасниць досягли здорового профілю вагінальної флори. Крім того, в ході дослідження було виявлено значне зменшення менструального болю з часом.

Початковий менструальний біль, інтенсивність якого становила 6,1 ± 1,8 (середнє ± стандартне відхилення), знизився до 3,8 ± 3,5 через 5 тижнів прийому пробіотика і до 1,5 ± 3,0 через 10 тижнів (p = 0,01 і p < 0,0001 відповідно). У пацієнток, у яких на початку дослідження було діагностовано хронічний ендометрит (n = 5), застосування перорального пробіотика призвело до помітного зниження рівня ФНП-α з 8,14 ± 1,8 до 5,59 ± 2,3 через 10 тижнів (p = 0,02), що свідчить про зменшення запалення.

Основне обмеження дослідження полягає у відносно невеликій кількості включених пацієнтів. Проте дослідницька група визнає це обмеження і планує розширити когорту підвищення стійкості дослідження. Крім того, в рамках проведеного дослідження продовжується вивчення та розширення кількості досліджуваних параметрів.

Обнадійливі перспективи для жіночого здоров'я та фертильності.

Ці результати мають широкі прогнози для здоров'я та фертильності жінок. Це відкриття не тільки дає надію жінкам, які прагнуть зачати дитину, а й відкриває потенційні можливості для лікування запальних захворювань.

Джерело:

Human Reproduction

Стаття:

Pilot study to determine efficacy of L. rhamnosus BPL205, L. plantarum BPL207 and L.crispatus BPL209 in normalizing the vaginal environment (study PROSALVAG)

Автори:

E. González et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: