EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування нової бальної системи для прогнозування смертельних випадків у пацієнтів з COVID-19

COVID-19 COVID-19
COVID-19 COVID-19

Що нового?

Нова бальна система оцінки ризиків для прогнозування смертей у осіб з COVID-19 може допомогти лікарям підібрати відповідну терапію та стратегію лікування для кожного пацієнта.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі The Yonsei Medical Journal, розроблено нову бальну систему для швидкого та простого прогнозування смертельних наслідків у пацієнтів, госпіталізованих з приводу коронавірусної інфекції, на підставі простих прогностичних факторів. Дослідники прагнули створити нову бальну систему оцінки для стаціонарних пацієнтів із коронавірусною інфекцією, засновану на простих демографічних факторах, клінічних характеристиках та лабораторних показниках. Було проаналізовано дані включених у дослідження пацієнтів.

У цьому ретроспективному когортному дослідженні 1760 пацієнтів рандомізували до групи розробки (n = 1232) або до групи валідації (n = 528). У новій бальній системі оцінки, в якій за вибрані фактори ризику нараховували бал, використовували модель пропорційних ризиків Кокса. Правильність системи підрахунку балів в обох групах визначали за допомогою оцінки площі під кривою.

Було встановлено, що потреба в оксигенотерапії під час госпіталізації, вік ≥70 років, рівень С-реактивного білка >4 мг/дл, а також наявність хронічної хвороби нирок, інфільтрації на рентгенограмах грудної клітки при постановці початкового діагнозу, цукрового діабету та деменції у групі розробки є прогностичними чинниками у межах системи оцінки.

Значення площі під кривою для груп валідації та розробки склали 0,898 та 0,914 відповідно. Відповідно до результатів оцінки за допомогою бальної системи, рівні смертності від коронавірусної інфекції для груп дуже високого та низького ризику склали ≥11 та 0-3 (див. таблицю 1).

Автори дослідження дійшли висновку, що прогнозування смертельного результату та виписки може допомогти у направленні пацієнтів до відповідних медичних закладів та призначенні відповідної терапії.

Джерело:

The Yonsei Medical Journal

Стаття:

New Scoring System for Predicting Mortality in Patients with COVID-19

Автори:

Sohyun Bae і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: