Застосування омалізумабу значно підвищує стійкість до харчової алергії у дітей молодшого віку, знижуючи тяжкість та частоту розвитку алергічних реакцій та покращуючи якість життя.
В даний час існують обмежені варіанти лікування харчової алергії, яка стає все більш серйозною проблемою і істотно впливає на здоров'я. Недавнє дослідження, результати якого були опубліковані в журналі The New England Journal of Medicine, було спрямоване на вивчення ефективності монотерапії омалізумабом при множинній алергії.
У цьому дослідженні, проведеному Robert A. Wood та співавт., взяли участь пацієнти (у віці від 1 року до 55 років), у яких спостерігалася небезпечна для життя алергічна реакція (анафілаксія) на арахіс і не менш ніж на два інші певні продукти, таких як яйця, кешью та волоські горіхи. Учасників розділили на дві групи: учасники однієї групи отримували омалізумаб, а учасники іншої плацебо. Препарати вводили кожні 2-4 тижні протягом 16-20 тижнів. Основною кінцевою точкою була здатність вжити 600 мг арахісового білка без розвитку серйозних реакцій, а додатковими кінцевими точками були переносимість інших продуктів харчування.
З 462 учасників рандомізації, що пройшли скринінг, пройшли 180, при цьому 177 з них були дітьми або підлітками. Основної кінцевої точки досягли 67% учасників, які отримували омалізумаб, порівняно з 7% учасників у групі плацебо. Аналогічні поліпшення спостерігалися під час аналізу додаткових кінцевих точок. Профілі безпеки в групах були зіставні, при цьому в учасників, які отримували омалізумаб, було зареєстровано більше реакцій у місці ін'єкції.
Застосування омалізумабу забезпечувало істотне підвищення стійкості до алергенів у молодих пацієнтів з множинною харчовою алергією в порівнянні з плацебо, що важливо при лікуванні множинної харчової алергії.
The New England Journal of Medicine
Omalizumab for the Treatment of Multiple Food Allergies
Robert A. Wood та співавт.
Коментарі (0)