EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

`Застосування будесоніду у формі в'язкої суспензії для прийому внутрішньо забезпечує зниження виразності еозинофільного езофагіту у дітей

езофагіт езофагіт
езофагіт езофагіт

Що нового?

У дітей з еозинофільним езофагітом, які перенесли корекцію атрезії стравоходу, лікування будесонідом у формі в'язкої суспензії для прийому внутрішньо статистично значно покращує результати і характеризується сприятливим профілем безпеки.

Renato Tambucci та співавт. виконали клінічне дослідження II фази з оцінки застосування будесоніду у формі в'язкої суспензії для прийому внутрішньо (OVB) у дітей віком 3-18 років, які перенесли корекцію атрезії стравоходу. Згідно з результатами цього дослідження, опублікованими в журналі Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, OVB продемонстрував сприятливий профіль ефективності, безпеки та переносимості.

У це відкрите незрівнянне рандомізоване дослідження фармакокінетики були включені пацієнти з еозинофільним езофагітом, які перенесли корекцію атрезії стравоходу. Учасники отримували OVB у дозі, яка відповідає віку, 2 рази на добу протягом 12 тижнів та проходили ендоскопічне обстеження. Основною кінцевою точкою була частота досягнення гістологічної ремісії.

Як додаткові кінцеві точки оцінювали ендоскопічні та клінічні результати, а також параметри безпеки. До дослідження було включено 8 дітей з еозинофільним езофагітом, які перенесли корекцію атрезії стравоходу (медіана віку: 9,1 року, міжквартильний розмах: 5,5). Серед них 5 пацієнтів 2 рази на добу отримували OVB у дозі 0,8 мг, а 3 пацієнти – у дозі 1,0 мг. Гістологічна ремісія була досягнута у всіх пацієнтів, крім одного (87,5%).

У всіх пацієнтів відзначалося статистично значуще покращення клінічних показників до завершення лікування. Після втручання ендоскопічні ознаки еозинофільного езофагіту та небажані явища, пов'язані з лікуванням, не були виявлені. Таким чином, терапія захворювань стравоходу лікувальною формою OVB зтопічним стероїдом  ефективна у дітей з еозинофільним езофагітом, які перенесли корекцію атрезії стравоходу.

Джерело:

Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition

Стаття:

Oral Viscous Budesonide in Children With Eosinophilic Esophagitis After Repaired Esophageal Atresia: A Clinical Trial

Автори:

Renato Tambucci і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: