EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка ефективності безболісного методу лікування стрій вагітних за допомогою вакуумної електромагнітної терапії

стрій у жінок стрій у жінок
стрій у жінок стрій у жінок

Що нового?

Видалення стрій вагітних за допомогою електромагнітної вакуумної терапії - безболісний метод лікування, що характеризується комфортом і відсутністю побічних ефектів, а також дозволяє швидко повернутися до повсякденного життя без дотримання запобіжних заходів, що відрізняє його від інших методів лікування.

Згідно з результатами ретроспективного дослідження, опублікованими в журналі The Journal of Cosmetic Dermatology, електромагнітна вакуумна терапія (V-EMF) є безпечним, ефективним і дієвим методом лікування стрій вагітних (SG).

Стрії вагітних (SG), так звані розтяжки, виникають на різних ділянках тіла, особливо на животі. Існують різні методи лікування стрій, проте вони не завжди ефективні та можуть мати побічні ефекти.

У цьому дослідженні Sheila Veronese з колегами оцінювали ефективність V-EMF терапії з появою SG у невагітних жінок. Автори провели ретроспективне дослідження медичних карток 26 жінок з наявністю SG в області живота, які отримали V-EMF терапію. Ефективність проведеної терапії оцінювалася за допомогою двох окремих 5-бальних шкал Лайкерта: одна шкала для пацієнтів (оцінювалася задоволеність результатом лікування), інша для лікарів (оцінювалося зменшення вираженості стрій). Також оцінювали побічні ефекти лікування та наслідки перебування на сонці після застосування V-EMF терапії.

З усіх жінок, які отримали лікування, лише 2 оцінили задоволеність результатом на III бали за шкалою Лайкерта, решта відзначали вищий рівень задоволеності. Аналогічним чином лише один лікар оцінив зменшення вираженості стрій на III бали, інші лікарі відзначали більш значні покращення стану шкіри. Про дискомфорт процедури або побічні ефекти терапії не повідомлялося. За словами лікаря Veronese, після отримання V-EMF терапії перебування на сонці реактивує синтез меланіну в шкірі.

Джерело:

Journal of Cosmetic Dermatology

Стаття:

V-EMF therapy: A new painless and completely non-invasive treatment for striae gravidarum

Автори:

Sheila Veronese та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: