EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Терапія пегозаферміном довела свою ефективність при неалкогольному стеатогепатиті

НАСГ НАСГ
НАСГ НАСГ

Що нового?

Пегозафермін спричиняє суттєве зменшення фіброзу та нормалізацію стану при НАСГ у групах різних дозувань.

Нещодавно опубліковані в журналі The New England Journal of Medicine результати дослідження фази 2b свідчать про обнадійливі результати застосування нового препарату-кандидату пегозаферміну при лікуванні неалкогольного стеатогепатиту (НАСГ). Rohit Loomba та ін. досліджували ефективність та безпеку цього інноваційного аналога глікопегільованого фактора росту фібробластів 21 (FGF21).

У ході 24-тижневого подвійного сліпого багатоцентрового дослідження пацієнти з підтвердженим біопсією НАСГ та стадією фіброзу F2 або F3 (помірною або тяжкою) у випадковому порядку отримували різні дози пегозаферміну або плацебо. Первинні кінцеві точки включали зменшення фіброзу, що розраховується по зменшенню принаймні однієї стадії за шкалою від 0 до 4 і нормалізацію стану при НАСГ без зменшення фіброзу на 24-тижневому терміні. Невід'ємною частиною дослідження була оцінка безпеки.

Результати цього дослідження наголошують на потенціалі препарату пегозафермін. Серед 219 учасників, які отримували пегозафермін, або плацебо, були відзначені значні поліпшення. У групі плацебо критеріям зменшення фіброзу відповідали лише 7% пацієнтів, тоді як у групі пегозаферміну 15 мг – 22%. Більше того, у групі пегозаферміну 30 мг поліпшення склало 26 %, а у групі пегозаферміну 44 мг відзначалося поліпшення на 27 %.

Крім того, у дослідженні оцінювався відсоток пацієнтів, які досягли нормалізації стану при НАСГ без зменшення фіброзу, що свідчить про значний крок уперед у терапевтичній ефективності, як показано в таблиці 1:

Найчастіше реєстрованими небажаними явищами, пов'язаними з терапією пегозаферміном для підшкірного введення, були нудота і діарея. Таким чином, дане дослідження фази 2b свідчить про перспективні успіхи в лікуванні НАСГ за допомогою пегозаферміну. Зазначене у дослідженні зменшення фіброзу є надійною основою для переведення пегозаферміну в третю фазу розробки, що є потенційним проривом у галузі терапії НАСГ.

Джерело:

The New England Journal of Medicine

Стаття:

Randomized, Controlled Trial of the FGF21 Analogue Pegozafermin in NASH

Автори:

Rohit Loomba et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: