EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність препарату SHR0302 для внутрішнього прийому в лікуванні атопічного дерматиту (результати дослідження II фази)

атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

Препарат SHR0302 для прийому всередину характеризується високою ефективністю та хорошою переносимістю у пацієнтів з атопічним дерматитом.

Згідно з результатами рандомізованого клінічного дослідження II фази, у пацієнтів з помірним та тяжким атопічним дерматитом спостерігається статистично значуще зниження виразності клінічних симптомів, включаючи свербіж, а також скорочення площі шкірних уражень після прийому препарату SHR0302 внутрішньо у дозах 4 мг та 8 мг. Метою цього аналізу, виконаного Yan Zhao та співавт., була оцінка безпеки та ефективності застосування препарату SHR0302 (високоселективного інгібітора янус-кінази JAK1 для прийому внутрішньо) для лікування дерматиту.

У плацебо-контрольованому подвійному сліпому багатоцентровому дослідженні взяли участь 105 дорослих пацієнтів з Китаю з атопічним дерматитом, у яких спостерігалася непереносимість або відсутність відповіді на традиційну терапію або препарати для місцевого або системного застосування. Учасників (віком 18–75 років) рандомізували до групи застосування препарату SHR0302 у дозі 4 мг один раз на добу (n = 35), групу застосування препарату SHR0302 у дозі 8 мг один раз на добу (n = 35) або групу плацебо ( n = 35) терміном 12 тижнів.

Основною кінцевою точкою була частка пацієнтів, які досягли відповіді за шкалою загальної оцінки дослідником (IGA) (оцінка 0 або 1 (чиста або майже чиста шкіра) з покращенням не менше ніж на 2 бали) на 12-му тижні. Додатковими кінцевими точками були виразність свербежу за числовою рейтинговою шкалою (NRS) та індекс поширеності та тяжкості екземи (EASI).

У таблиці 1 наведено дані про частки пацієнтів, які досягли відповіді за шкалою IGA на 12-му тижні, показника EASI75, поліпшення оцінки за NRS не менше ніж на три бали, а також частка пацієнтів, у яких спостерігалися небажані явища, що виникли в ході лікування.

Препарат SHR0302 у дозах 8 мг та 4 мг був більш ефективним, ніж плацебо, при цьому ефективність у групі застосування препарату у дозі 8 мг виявилася вищою, ніж у групі застосування препарату у дозі 4 мг. У більшості випадків небажані явища, що спостерігалися, були легкого ступеня тяжкості. Зокрема, повідомлялося про три важкі небажані явища, всі з яких були пов'язані з погіршенням перебігу атопічного дерматиту. Серйозних інфекцій не спостерігалося. Таким чином, препарат SHR0302 для прийому всередину (в дозі 4 мг і 8 мг) чинить сприятливу дію на стан здоров'я пацієнтів з атопічним дерматитом.

 

Джерело:

The American Journal of Clinical Dermatology

Стаття:

Efficacy and Safety of SHR0302, a Highly Selective Janus Kinase 1 Inhibitor, in Patients with Moderate to Severe Atopic Dermatitis: A Phase II Randomized Clinical Trial

Автори:

Yan Zhao і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: