EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Потенційна ефективність застосування імбиру касумунар (Phlai) у капсулах при алергічному риніті

алергічний риніт. алергічний риніт.
алергічний риніт. алергічний риніт.

Що нового?

Застосування імбиру касумунар (лат. Zingiber montanum, тайськ. Phlai) в капсулах безпечно і ефективно знижує виразність симптомів алергічного риніту.

Згідно з результатами рандомізованого подвійного сліпого плацебо-контрольованого дослідження III фази, застосування імбиру касумунар у капсулах було безпечне і призвело до помірного зниження ретроспективної загальної оцінки виразності 5 симптомів (rT5SS), а також до полегшення свербежу в очах і носі та ринореї після 4 тижнів. Мета дослідження полягала в оцінці безпеки та ефективності застосування імбиру касумунар у капсулах для лікування алергічного риніту.

Пацієнтів з діагностованим алергічним ринітом рандомізували у 3 групи на отримання імбиру касумунар у дозі 100 або 200 мг або плацебо 1 раз на добу протягом 4 тижнів. Основною кінцевою точкою була зміна rT5SS. Додаткові кінцеві точки включали зміну максимальної швидкості інспіраторного носового потоку (PNIF), оцінку за опитувальником для оцінки якості життя при ринку-кон'юнктивіті з 36 питань (RCQ-36), ретроспективну оцінку виразності окремих симптомів (свербіж в очах, в носі, чхання, закладеність носа, ринорея), миттєву загальну оцінку виразності 5 симптомів (iT5SS) та частоту розвитку будь-яких небажаних явищ протягом періоду дослідження.

До дослідження було включено 262 учасників. Через 4 тижні при застосуванні імбиру касумунар у дозі 100 мг було відзначено статистично значуще покращення rT5SS (відмінність скоригованих середніх значень (сРС): -0,62) (рисунок 1), а також зниження інтенсивності свербежу в очах (сРС: -0,19 ) та носі (сРС: -0,24) та виразності ринореї (сРС: 0,19) порівняно із застосуванням плацебо.

Проте статистично значущих відмінностей щодо PNIF, загальної оцінки RCQ-36, iT5SS, виразності чхання або закладеності носових проходів між групами виявлено не було. Жодних додаткових переваг при застосуванні імбиру касумунар у дозі 200 мг порівняно із застосуванням дози 100 мг не спостерігалося. У всіх групах лікування частота розвитку небажаних явищ була порівнянною. Застосування імбиру касумунар у капсулах характеризувалося хорошим профілем безпеки та сприяло помірному зниженню rT5SS та інтенсивності свербежу в очах та носі, а також ринореї.

Ці позитивні результати можуть стати основою для проведення подальших та більш масштабних досліджень для більш точної оцінки ефективності та довгострокової безпеки застосування імбиру касумунар у капсулах для лікування алергічного риніту. Якщо в майбутніх дослідженнях отримані результати підтвердяться, терапія імбиром касумунар може стати цінним доповненням до наявного спектра методів лікування алергічного риніту.

Джерело:

Asian Pacific Journal of Allergy and Immunology

Стаття:

Phase III study of Phlai capsules in the treatment of allergic rhinitis: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial

Автори:

Minh P Hoang і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: