EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування крему з руксолітинібом при атопічному дерматиті легкого та середнього ступеня тяжкості.

атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

Застосування крему з руксолітинібом при атопічному дерматиті легкого та середнього ступеня тяжкості супроводжується зниженням інтенсивності сверблячки та вираженості уражень шкіри, а також покращенням контролю над загостреннями захворювання. Крім того, відзначено високу задоволеність пацієнтів та лікарів результатами лікування із застосуванням цього крему.

Дані недавнього дослідження, проведеного Lawrence F. Eichenfield та співавт., свідчать про виражену ефективність застосування крему з руксолітинібом при атопічному дерматиті (АТ) у дорослих пацієнтів у повсякденній клінічній практиці. Незалежно від того, чи застосовувався він окремо або в поєднанні з іншими методами лікування, крем з руксолітінібом забезпечував стабільне поліпшення стану при різній тяжкості захворювання.

У 2021 році крем з руксолітинібом був схвалений до застосування Управлінням з контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) у лікуванні АТ у пацієнтів віком 12 років і старше. Однак кількість досліджень, у яких доводиться ефективність цього крему, а також задоволеність лікарів результатами лікування з його застосуванням обмежена. Таким чином, це дослідження було проведено для вивчення контролю захворювання у пацієнтів з АТ, яким показано лікування кремом з руксолітинібом, а також задоволеності лікарів результатами такого лікування.

З цією метою були проаналізовані дані дослідження Adelphi AD Disease Specific Programme (DSP) за період з серпня 2022 р. по березень 2023 р. Згідно зі звітами, складеними лікарями за результатами спостереження 1360 пацієнтів з АТ в рамках цього дослідження, у 149 випадках крем з руксолітинібом (в якості монотерапії або в поєднанні з іншими методами лікування) застосовувався протягом 1 місяця і більше, при цьому в якості монотерапії крем отримували 59 пацієнтів.

Вихідно у 84,6% пацієнтів захворювання було віднесено до середнього ступеня тяжкості (загальна оцінка дослідником (IGA) 3 балла), при цьому після проведення лікування даний показник знизився до 21,5%, і майже у половини пацієнтів було відзначено повне або практично повне зникнення уражень шкіри. Переважна більшість пацієнтів (81,2%) повідомили про відсутність поточних загострень, при цьому більшість лікарів (87,3%) були задоволені досягнутим рівнем контролю над захворюванням та стабільністю результатів лікування у пацієнтів, які отримували крем з руксолітинібом.

Як повідомили дослідники, основними причинами призначення крему з руксолітинібом були потреба у зниженні інтенсивності свербежу та вираженості почервоніння та потовщення шкіри у місцях уражень, досягнення контролю над захворюванням та профілактика загострень.

Джерело:

Dermatology and Therapy

Стаття:

Satisfaction with Control of Mild to Moderate Atopic Dermatitis with Ruxolitinib Cream: US Physician and Patient Perspectives

Автори:

Lawrence F. Eichenfield та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: