EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Результати ретроспективного аналізу застосування упадацитинібу у лікуванні ревматоїдного артриту

ревматоїдний артрит ревматоїдний артрит
ревматоїдний артрит ревматоїдний артрит

Що нового?

Застосування упадацитинібу призводить до функціональних, клінічних та рентгенологічних покращень у пацієнтів з ревматоїдним артритом середнього ступеня тяжкості.

Згідно з даними ретроспективного аналізу досліджень SELECT III фази, у осіб з ревматоїдним артритом середнього та тяжкого ступеня тяжкості, у яких раніше спостерігалася недостатня відповідь на лікування базисними протиревматичними препаратами (БПРП), прийом упадацитинібу (UPA) у дозі 15 мг один раз на добу був ефективним. Його застосування в комбінації з традиційними синтетичними БПРП або як монотерапії було пов'язано з поліпшенням клінічних результатів і результатів з суб'єктивною оцінкою пацієнтами. Дослідники вивчали ефективність упадацитинібу при помірному ревматоїдному артриті.

Учасники отримували упадацитиніб у дозі 15 мг один раз на добу (монотерапія після переходу з метотрексату або на фоні постійного прийому традиційних синтетичних БПРП) або плацебо. Клінічні, функціональні та рентгенологічні результати пацієнтів з помірним ступенем активності захворювання (оцінка за шкалою оцінки ступеня активності захворювання з урахуванням стану 28 суглобів з використанням С-реактивного білка [DAS28(CRP)] > 3,2 та ≤ 5,1) та тяжким ступенем активності захворювання (DAS28(CRP)> 5,1) досліджували індивідуально.

У порівнянні з пацієнтами, які отримували плацебо, пацієнти з помірним ступенем активності захворювання, які отримували упадацитиніб у дозі 15 мг (монотерапія або комбінована терапія), з більшою ймовірністю відповідали критеріям 20% відповіді Американської колегії ревматологів (ACR), мали статус низького ступеня DAS28(CRP) ≤ 3,2) або перебували у клінічній ремісії (DAS28(CRP) < 2,6) до 12-го або 14-го тижня. У порівнянні з плацебо, при застосуванні упадацитинібу в дозі 15 мг спостерігалося клінічно значуще поліпшення функціональних можливостей, що суб'єктивно оцінюються пацієнтами, і болі на 12-му і 14-му тижні.

До 26-го тижня рентгенологічний прогрес різко сповільнився порівняно з плацебо. Спостерігалося порівнянне прогресування у пацієнтів із захворюванням тяжкого ступеня. Таким чином, застосування упадацитинібу є ефективним методом лікування ревматоїдного артриту з помірним ступенем активності захворювання.

Джерело:

Rheumatology Advances in Practice

Стаття:

Evaluating the efficacy of Upadacitinib in patients with moderate rheumatoid arthritis: a post-hoc analysis of the SELECT Phase Ill trials

Автори:

Philip G Conaghan і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: