EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Пробіотик на основі Bacillus Subtilis може стати методом лікування функціональних розладів шлунково-кишкового тракту

функціональні розлади шлунково-кишкового тракту функціональні розлади шлунково-кишкового тракту
функціональні розлади шлунково-кишкового тракту функціональні розлади шлунково-кишкового тракту

Що нового?

У пацієнтів з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту прийом Bacillus Subtilis полегшує окремі симптоми, пов'язані із запорами та супутніми порушеннями.

У рандомізованому контрольованому дослідженні І/ІІА фази прийом запатентованого пробіотичного штаму Bacillus Subtilis (B. Subtilis, BG01-4™) добре переносився пацієнтами та ефективно полегшував симптоми, пов'язані із запорами та супутніми порушеннями функції шлунково-кишкового тракту. Метою дослідження було оцінити ефективність застосування BG01-4 у формі саше щодо полегшення симптомів функціональних розладів шлунково-кишкового тракту (ФРШКТ).

В рамках дослідження 67 добровольців перенесли втручання тривалістю 4 тижні: 34 з них отримували BG01-4, а 33 – плацебо. Як інструмент оцінки використовували шкалу оцінки виразності симптомів з боку шлунково-кишкового тракту (GSRS). Дані збирали до втручання, через 2 тижні та 4 тижні після його завершення. Через 4 тижні в експериментальній групі спостерігалося покращення щодо однієї з трьох основних кінцевих точок (запор) на 33% порівняно з групою плацебо (15%).

Щодо двох інших основних кінцевих точок (діарея та загальна оцінка за шкалою GSRS) було відзначено статистично значуще поліпшення як у групі плацебо, так і в експериментальній групі (22%/20% та 26%/32% відповідно). Через 4 тижні спостерігалося поліпшення щодо заздалегідь запланованої додаткової кінцевої точки, що визначається як порушення травлення (32%), проте різниця в порівнянні з групою плацебо (21%) не була статистично значущою.

У групі втручання було зареєстровано поліпшення щодо таких показників, як диспепсія (на 10%), порушення травлення (на 11%) та запор (на 18%) порівняно з плацебо (див. рис. 1).

Таким чином, прийом BG01-4MT істотно полегшує такі симптоми, що відзначаються пацієнтами, як запор, порушення травлення та диспепсія. Проте необхідні довгострокові підтверджуючі дослідження.

Джерело:

Nutrients

Стаття:

Bacillus Subtilis (BG01-4TM) Improves Self-Reported Symptoms for Constipation, Indigestion, and Dyspepsia: A Phase 1/2A Randomized Controlled Trial

Автори:

Craig Patch і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ru en ua
Спробуй: