EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування піридостигміну після колоректальної операції визнано безпечним

Застосування піридостигміну після колоректальної операції визнано безпечним Застосування піридостигміну після колоректальної операції визнано безпечним
Застосування піридостигміну після колоректальної операції визнано безпечним Застосування піридостигміну після колоректальної операції визнано безпечним

Що нового?

Піридостигмін можна використовувати внутрішньо з метою профілактики кишкової непрохідності після колоректальної операції.

Згідно з результатами пілотного дослідження, що були опубліковані в журналі Colorectal Disease, застосування піридостигміну (інгібітору ацетилхолінестерази) може бути безпечним варіантом терапії, що забезпечує скорочення тривалості кишкової непрохідності після колоректальної операції. Дане дослідження II фази, проведене Nagendra N Dudi-Venkata та співавт., було спрямоване на оцінку безпеки застосування піридостигміну внутрішньо після колоректальної операції.

 До дослідження включили 15 дорослих пацієнтів (віком від 50 до 82 років; з них 7 чоловіків), яким було показане проведення планової колоректальної операції або закриття стоми. У більшості пацієнтів (53 %) показник за класифікацією Американського товариства анестезіологів (ASA) становив ≥ 2; медіана індексу маси тіла пацієнтів – 24–35 кг/м2.

Основними кінцевими точками були частота розвитку післяопераційних ускладнень протягом 30 днів, частота розвитку небажаних явищ і "шлунково-кишковий тракт 2" - вивірена комбінована кінцева точка, що включала оцінку відновлення функції шлунково-кишкового тракту після колоректальної операції, тобто від операції до першого стулу, та переносимість вживання твердої їжі протягом 1 дня без блювоти. Було зареєстровано 13 післяопераційних ускладнень, з них 7 - 1-го ступеня за класифікацією Клав'єн-Діндо (КД), 5 - 2-го ступеня, 1 - 3-го ступеня.

Прямого зв'язку між застосуванням піридостигміну та зареєстрованими ускладненнями виявлено не було. Крім того, в жодного пацієнта не спостерігали виражених симптомів підвищеної активності парасимпатичної нервової системи. Медіана часу до досягнення кінцевої точки "шлунково-кишковий тракт 2" становила 2 дні. Автори дослідження зазначили, що з огляду на невеликий розмір вибірки необхідне проведення більших контрольованих досліджень для підкріплення отриманих результатів та підтвердження ефективності препарату щодо попередження післяопераційної кишкової непрохідності.

Джерело:

Colorectal Disease

Стаття:

PyRICo-Pilot: pyridostigmine to reduce the duration of postoperative ileus after colorectal surgery - a phase II study

Автори:

Nagendra N Dudi-Venkata і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: