EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування ацетамінофену швидкої дії для лікування зубного болю

зубний біль зубний біль
зубний біль зубний біль

Що нового?

Застосування ацетамінофену швидкої дії в дозі 1000 мг ефективно для швидкого полегшення болю і не супроводжується вираженими побічними ефектами.

Згідно з результатами недавнього дослідження, опублікованими в журналі Current Medical Research Opinion, терапія ацетамінофеном швидкої дії (ацетамінофен ШД) швидше полегшує біль порівняно з терапією ацетамінофеном підвищеного дозування та ібупрофеном у формі капсул з рідкою діючою речовиною.

У відповідь на потребу споживачів безрецептурних анальгетиків (ацетамінофен для прийому внутрішньо) у швидшому знеболюванні була розроблена нова технологія доставки препарату, що дозволяє збільшити швидкість всмоктування аналгетика та прискорити настання полегшення болю.

У цьому клінічному дослідженні, проведеному Andrew Myers і співавт., порівнювали час настання знеболювання при застосуванні ацетамінофену ШД та інших безрецептурних анальгетиків, наприклад, ібупрофену в дозі 400 мг (у формі капсул з рідкою діючою речовиною, ібупрофен LG) або ацетамінофену підвищеного дозування (ацетамінофен ES) у дозі 1000 мг.

Загалом 664 людини (середній вік: 18,9 року; 45,5% чоловіків; у 57,5% був присутній сильний біль на початковому рівні) після хірургічного видалення 3–4 третіх молярів відчували біль від помірної до сильної інтенсивності. Учасників рандомізували у співвідношенні 4 : 4 : 2 : 1 на отримання ацетамінофену ШД у дозі 1000 мг (n = 249), ацетамінофену ES у дозі 1000 мг (n = 232), ібупрофену LG у дозі 400 мг (n = 124) або плацебо (n = 59).

На підставі медіани часу до настання аналгезії можна зробити висновок про те, що застосування ацетамінофену ШД перевершувало по ефективності інші методи знеболювання (15,7 хв.), а саме: ацетамінофен ES (20,2 хвилин, р = 0,035), ібупрофен LG (23,2 хвилиин, р < 0,001) та плацебо. Терапія ацетамінофеном ШД також забезпечувала статистично значуще вищі середні значення відмінності інтенсивності болю (PID) і полегшення болю (PAR) (за числовою рейтинговою шкалою) через 15 і 30 хвилин в порівнянні з іншими методами. Також після прийому ацетамінофену ШД у статистично значущої кількості учасників спостерігалося виражене полегшення болю через 15 і 20 хв.

При застосуванні ацетамінофену ШД у статистично значуще більш високої частки учасників було досягнуто виражене полегшення болю порівняно із застосуванням ібупрофену LG у дозі 400 мг і плацебо. Випадків розвитку клінічно значимих небажаних явищ не зареєстровано.

Джерело:

Current Medical Research Opinion

Стаття:

Clinical validation of a fast-acting Acetaminophen : a randomized, active and placebo controlled dental pain study

Автори:

Andrew Myers та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: