EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив терапії, заснованої на технології REAC, на якість життя та моторну відповідь у пацієнтів з фіброміалгією

Фіброміалгія Фіброміалгія
Фіброміалгія Фіброміалгія

Що нового?

Застосування терапії, заснованої на технології REAC, у пацієнтів з фіброміалгією може виявитися ефективною стратегією, що знижує надмірну залежність від знеболювальних препаратів та одночасно підвищує їхню здатність займатися повсякденними справами.

У недавньому дослідженні у пацієнтів із синдромом фіброміалгії застосування терапії, заснованої на технології радіоелектричного асиметричного передавача (REAC), було ефективним з точки зору зниження надмірної залежності від знеболювальних препаратів та підвищення повсякденної активності. Мета дослідження полягала в оцінці впливу різних варіантів терапії, заснованих на технології REAC, на якість життя та психомоторну відповідь у пацієнтів з фіброміалгією.

До дослідження було включено 37 учасників, які пройшли обстеження до та після одного сеансу постуральної нейрооптимізації. Крім того, обстеження проводили після 18 сеансів психофізичної нейрооптимізації. Для оцінки моторної функції використовували різні тести, включаючи оцінку функціональної дизметрії, проби в положенні сидячи та стоячи, а також тест зі вставанням та ходьбою.

Оцінку якості життя проводили за допомогою опитувальника для оцінки впливу фіброміалгії. Згідно з результатами статистичного аналізу даних, відзначалося статистично значуще покращення моторної відповіді та різних параметрів якості життя, таких як інтенсивність болю та функціональна дизметрія, у всіх учасників.

За допомогою терапевтичних протоколів постуральної та психофізичної нейрооптимізації у осіб із синдромом фіброміалгії було встановлено нейробіологічний баланс шляхом ефективного усунення неадаптивного стану, що формується внаслідок впливу соматичного стресу та стресу, викликаного факторами навколишнього середовища. В результаті спостерігалося поліпшення психомоторної відповіді та загальної якості життя. Таким чином,  застосування безпечних неінвазивних методів нейробіологічної модуляції є ефективним підходом у рамках прецизійної медицини для лікування фіброміалгії.

Джерело:

Journal of Personalized Medicine

Стаття:

REAC Neurobiological Modulation as a Precision Medicine Treatment for Fibromyalgia

Автори:

Analízia Silva і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: