EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Дослідження в реальних умовах продемонструвало ефективність мометазону фуроату при неалергічному риніті

мометазону фуроат мометазону фуроат
мометазону фуроат мометазону фуроат

Що нового?

Мометазону фуроат для інтраназального застосування є ефективним варіантом лікування неалергічного риніту.

Наглядове проспективне дослідження, проведене в Італії, продемонструвало ефективність інтраназального застосування мометазону фуроату у лікуванні неалергічного риніту (НАР). Застосування мометазону фуроату в дозі 200 мкг двічі на добу 15 днів поспіль щомісяця протягом шести місяців поспіль разом з фізіологічним розчином для інтраназального застосування значно покращило нюхову функцію та якість життя (ЯЖ) пацієнтів з НАР у групі пацієнтів з Італії, при цьому найчастіше відзначався цитологічний варіант НАР із підвищеним числом нейтрофілів.

У цьому дослідженні в реальних умовах вчені прагнули оцінити дію мометазону фуроату у 31 пацієнта (віком від 18 до 64 років), який страждає на НАР. Хворі отримували мометазону фуроат в дозуванні 200 мкг інтраназально два рази на добу 15 днів поспіль щомісяця протягом шести місяців поспіль. На додаток до мометазону фуроату учасники також застосовували фізіологічний розчин інтраназально. Ряд найбільш важливих показників оцінювали на початку дослідження та по закінченні лікування.

Ці показники включали:

1. Цитологічну картину місцевого запалення.

2. Носове дихання: для оцінки носового дихання використовували піковий назальний інспіраторний потік (ПНДП).

3. ЯЖ: оцінювали за допомогою короткого опитувальника оцінки загального стану здоров'я, що складається з 36 питань (SF-36v2), тесту для оцінки результату хвороб носа та приносових пазух у пацієнтів з алергічним ринітом (SNOT-22) та опитувальника для оцінки якості життя при риніт (RQLQ).

4. Комбінована оцінка симптомів та медикаментозного лікування (CSMS): CSMS використовували для оцінки виразності симптомів.

5. Нюхова функція: для оцінки нюхової функції використовували тест на ідентифікацію запахів «сніфін-стікс-16» (SSIT-16).

Дослідження показало, що переважною цитологічною картиною був НАР із нейтрофілами, що становив 48 % від загальної вибірки. Важливо відзначити, що терапевтична відповідь на інтраназальне введення мометазону фуроату була позитивною. Пацієнти відзначали покращення нюхової функції та загальне підвищення якості життя.

Насамкінець слід зазначити, що це дослідження підтверджує ефективність інтраназального застосування мометазону фуроату для лікування пацієнтів з НАР. Отримані результати дають цінну інформацію про лікування НАР та відкривають перспективні можливості для покращення якості життя людей, які страждають на це захворювання. Подальша наукова робота та клінічні дослідження можуть сприяти вдосконаленню підходів до лікування НАР на благо пацієнтів із цим захворюванням.

Джерело:

Journal of Personalized Medicine

Стаття:

Mometasone Furoate in Non-Allergic Rhinitis: A Real-Life Italian Study

Автори:

Angela Rizzi et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: