EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування тофацитинібу у пацієнтів з псоріатичним артритом та ентезитом у реальній клінічній практиці

псоріатичний артрит псоріатичний артрит
псоріатичний артрит псоріатичний артрит

Що нового?

При застосуванні тофацитинібу були відзначені хороший рівень утримання на препараті у пацієнтів з псоріатичним артритом та ентезитом із незадовільною відповіддю на інші варіанти лікування (наприклад, на базисні протиревматичні препарати, БПРП), та сприятливий профіль безпеки.

Результати недавнього дослідження, проведеного в умовах реальної клінічної практики, свідчать, що при застосуванні тофацитинібу досягається хороший рівень утримання пацієнтів із псоріатичним артритом (ПсА) та незадовільною відповіддю на інші варіанти лікування.

Мета дослідження Ignacio Braña та співавт. полягала у вивченні стійкості відповіді та безпеки лікування тофацитинібом в умовах реальної клінічної практики.

У дослідженні взяли участь 72 пацієнти з ПСА, кожен з яких отримав як мінімум одну дозу тофацитинібу. Більше 70% цих пацієнтів на початок лікування тофацитинібом отримали щонайменше три лінії терапії.

Результати дослідження свідчать про добрий рівень утримання пацієнтів на препараті при середній виживаності 13 місяців. Крім того, рівень утримання на препараті протягом одного року становив 52,7 %. Важливо відзначити, що на виживання пацієнтів, які отримують тофацитиніб, не впливали такі фактори, як стать, тривалість захворювання та супутні порушення. Імовірність припинення терапії тофацитинібом була меншою серед пацієнтів молодшого віку та пацієнтів з ентезитом, і це дозволяє припустити, що при рефрактерному ПСА та ентезиті застосування цього препарату буде найбільш ефективним.

Щодо безпеки лікування, частота розвитку небажаних явищ у дослідженні склала 52,9 на 100 людино-років, при цьому більшість небажаних явищ виникла протягом перших 6 місяців застосування препарату.

Джерело:

The Journal of Rheumatology

Стаття:

Patients with psoriatic arthritis-related enthesitis are more likely to persist on Tofacitinib under real-life conditions

Автори:

Ignacio Braña і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: