EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ремібрутініб полегшує симптоми кропив'янки

алергія алергія
алергія алергія

Що нового?

Застосування ремібрутінібу в дозі 25 мг двічі на добу може сприяти зменшенню висипу та свербежу при хронічній спонтанній кропив'янці (ХСК).

Згідно з даними нового дослідження, опублікованими в журналі Annals of Allergy, Asthma & Immunology, ремібрутініб (високоселективний інгібітор тирозинкінази Брутона для прийому всередину) ефективно знижує індекс тижневої активності кропив'янки (UAS7) у пацієнтів з хронічною спонтанною кропив'янкою, незалежно від вихідного рівня імуноглобуліну E (IgE).

Мета дослідження K. Hayama та співавт. полягала у визначенні частоти відповіді на терапію ремібрутінібом у пацієнтів з ХСК залежно від вихідного рівня IgE. В рамках дослідження IIb фази тривалістю 12 тижнів 304 пацієнти з ХСК (UAS7 ≥ 16) рандомізували до груп застосування ремібрутінібу в одній із шести доз або до групи застосування плацебо. У дослідженні оцінювали зміну UAS7 відносно вихідного рівня та частку пацієнтів з UAS7 = 0 та UAS7 ≤ 6 після лікування. Всі дані були представлені в підгрупах пацієнтів з рівнем IgE ≤ 43 МО/мл і > 43 МО/мл.

У підгрупу з рівнем IgE > 43 МО/мл було включено приблизно 70% від загальної кількості пацієнтів. Відмінності у наслідках лікування між двома підгрупами наведені в таблиці нижче.

Крім того, у підгрупі з рівнем IgE ≤ 43 МО/мл частка пацієнтів з UAS7 = 0 та UAS7 ≤ 6 була вищою незалежно від величини дози ремібрутінібу. Результати зазначеного аналізу у підгрупах свідчать про здатність ремібрутінібу знижувати виразність ознак та симптомів ХСК у пацієнтів із вихідним рівнем IgE ≤ 43 МО/мл.

Джерело:

Annals of Allergy, Asthma & Immunology

Стаття:

Remibrutinib improves chronic spontaneous urticaria in patients with low or high IgE

Автори:

K. Hayama і співавт.

Коментарі (1)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: