EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Метод «червоних прапорців» дозволяє виявити запальні захворювання кишечника у дітей із тривалим болем у животі.

функціональні розлади шлунково-кишкового тракту функціональні розлади шлунково-кишкового тракту
функціональні розлади шлунково-кишкового тракту функціональні розлади шлунково-кишкового тракту

Що нового?

Метод «червоних прапорців» може допомогти клініцистам своєчасно діагностувати ЗЗК у дітей з болем у животі, проте є потреба у підвищенні специфічності методики, особливо при інших захворюваннях, таких як целіакія.

Згідно з результатами клінічного дослідження, проведеного Malin Delin та Staffan K. Berglund, використання методу «червоних прапорців» може спростити діагностику запальних захворювань кишечника (ЗЗК) у дітей із тривалим болем у животі. Результати дослідження, опубліковані в авторитетному журналі Acta Paediatrica, можуть бути корисними з точки зору діагностики багатьох захворювань у цій уразливій групі населення.

Було проведено ретроспективний аналіз медичних карток 317 дітей, спрямованих на медичне обстеження в період з 2011 по 2012 роки. у 3 дитячих клініках Швеції. Дослідники вивчили наявність червоних прапорців на першій консультації та при постановці остаточного діагнозу через 12 місяців.

Результати оцінки чутливості методики з використанням методу «червоних прапорців» для виявлення ЗЗК свідчили про видатну чутливість (100%, максимальна) та високу специфічність (64,1%). Однак при виявленні целіакії та інших станів, не пов'язаних з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту (ФРШКТ), специфічність була нижчою, що наголошує на необхідності застосування додаткових діагностичних інструментів та біомаркерів.

Джерело:

Acta Paediatrica

Стаття:

Validation of red flags in the workup of children with long-term abdominal pain – A retrospective study

Автори:

Malin Delin, Staffan K. Berglund

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: