EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Рифабутинумісна трикомпонентна терапія - багатообіцяючий варіант резервної терапії інфекції H. pylori

H. pylori. H. pylori.
H. pylori. H. pylori.

Що нового?

Рифабутинумісну трикомпонентну терапію можна розглядати як альтернативу традиційній вісмутумісній чотирикомпонентній терапії, що застосовується як резервна терапія інфекції H. pylori.

Згідно з результатами багатоцентрового рандомізованого контрольованого дослідження, рифабутинумісна трикомпонентна терапія є ефективною альтернативою традиційній вісмутумісній чотирикомпонентній терапії, оскільки має перевагу у вигляді зниження частоти побічних ефектів і кращого дотримання режиму лікування у пацієнтів з інфекцією Helicobacter pylori.

У дослідження були включені пацієнти (n = 364), які пройшли два або більше неефективних курсів лікування. Учасників поділили на дві групи:

1) група отримувала 14-денний курс трикомпонентної рифабутинумісної терапії, що складалася з езомепразолу (20 мг), амоксициліну (1,0 г) і рифабутину (150 мг), що приймали двічі на добу;

2) група отримувала вісмутумісну чотирикомпонентну терапію, яка включала прийом вісмуту (220 мг) та езомепразолу (20 мг) двічі на добу, а також тетрацикліну (500 мг) та метронідазолу (400 мг) 4 рази на добу.

У ході дослідження оцінювали чутливість бактерій до цих протимікробних препаратів з використанням методів розведення в агарі та Е-тесту. Частота ерадикації H. pylori у групах, визначена за допомогою аналізу модифікованої вибірки за призначеним лікуванням (mITT), вибірки без відхилень від протоколу (PP) і вибірки за призначеним лікуванням (ITT), представлена в таблиці.

Таким чином, рифабутинумісна трикомпонентна терапія є перспективною альтернативою традиційній вісмутумісній чотирикомпонентній терапії в якості резервної терапії інфекції H. pylori, з меншою частотою побічних ефектів і більш високим ступенем дотримання режиму лікування.

Джерело:

The Journal of Infectious Diseases

Стаття:

Rifabutin-Containing Triple Therapy Versus Bismuth Quadruple Therapy for Helicobacter pylori Rescue Treatment: A Multicenter, Randomized Controlled Trial

Автори:

Jinnan Chen і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: