EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Довгострокова ефективність та безпека терапії сипонімодом у пацієнтів з розсіяним склерозом

розсіяний склероз розсіяний склероз
розсіяний склероз розсіяний склероз

Що нового?

У пацієнтів з вторинним прогресуючим розсіяним склерозом терапія сипонімодом ефективна та безпечна.

Згідно з результатами дослідження III фази EXPAND, опублікованими в журналі The Multiple Sclerosis Journal, терапія сипонімодом (селективний модулятор сфінгозин-1-фосфатних рецепторів) у дозі 2 мг на добу протягом більше 5 років характеризується стійкою ефективністю та сприятливим профілем безпеки. Це підтверджує його клінічну користь для довгострокового лікування вторинного прогресуючого розсіяного склерозу.

Застосування сипонімоду у пацієнтів з розсіяним склерозом дозволило статистично значуще знизити ризик підтвердженого прогресування інвалідизації, зниження швидкості когнітивної обробки, частоти розвитку рецидивів, а також частоти виявлення атрофії та запалення головного мозку за даними магнітно-резонансної томографії. Мета цього дослідження полягала в оцінці довгострокової ефективності та безпеки застосування сипонімоду, включаючи додатковий період (протягом понад 5 років).

Пацієнти, які отримували плацебо під час основної частини дослідження, у додатковому відкритому періоді були переведені на терапію сипонімодом (група переходу з плацебо на сипонімод), а пацієнти, які отримували сипонімод, продовжили призначену терапію (група безперервного застосування сипонімоду). У групі безперервного застосування сипонімоду ризик прогресування інвалідизації, підтвердженої через 6 місяців, був меншим на 22 %, а зниження швидкості когнітивної обробки, підтвердженої через 6 місяців – на 23 % порівняно з групою переходу з плацебо на сипонімод.

Також спостерігалася стійка ефективність щодо середньорічної частоти розвитку рецидивів, загальної та регіонарної атрофії головного мозку, а також активізації запальних захворювань. Нових та несподіваних сигналів небезпеки при терапії сипонімодом у довгостроковій перспективі виявлено не було. Досягнення більшої ефективності в групі безперервного застосування сипонімода проти групи переходу з плацебо на сипонімод підкреслюють важливість раннього початку терапії.

Джерело:

The Multiple Sclerosis Journal

Стаття:

Long-term efficacy and safety of siponimod in patients with secondary progressive multiple sclerosis: Analysis of EXPAND core and extension data up to >5 years

Автори:

Bruce Ac Cree і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: