EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Скасування CDC соціального дистанціювання та карантину в США

COVID COVID
COVID COVID

Що нового?

Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC) пом'якшили вимоги щодо коронавірусної інфекції COVID-19. Більше не потрібно дотримуватись карантину, а дітям необов'язково проходити обов'язкове тестування на COVID-19 для відвідування школи.

Оскільки ризик розвитку «клінічно серйозних» інфекцій, викликаних коронавірусом, останнім часом різко скоротився, відомство у своїх нових рекомендаціях змінило позицію щодо соціальної ізоляції, карантину та перевірки дітей на наявність COVID-19, дозволивши їм відвідувати школу без обов'язкового тестування.

Через два з половиною роки в США спостерігається нова, потенційно безпечніша фаза розвитку епідемії коронавірусу SARS-CoV-2, яким заразилося понад 90 млн осіб, а більше одного мільйона загинуло. На думку CDC, більшості жителів США більше не потрібно дотримуватись соціальної ізоляції, а дітям не потрібно проходити обов'язкове тестування для відвідування школи. Це знаменує важливу зміну в державному підході до пандемії, а саме: у нових рекомендаціях нормальне відвідування дітьми шкіл є пріоритетом. Поворотним моментом у ситуації, що раніше вважалася нерозв'язною, стала зміна федеральної політики щодо захворювання.

Хоча це останнє рішення поки що не підтвердило своєї успішності, нова коронавірусна інфекція SARS-CoV-2 більше не вважається непереможним ворогом. Нові пропозиції CDC можуть мати сильний вплив на дошкільні заклади та навчальні заклади початкової та середньої освіти. Перед тим, як відновити навчальний процес, школи внесли необхідні коригування відповідно до нових правил. Однак деякі навчальні заклади США вже відновили заняття, і вони, ймовірно, збираються дотримуватись антиковидних правил, які виявилися ефективними минулого навчального року. Оскільки первинна імунізація, тестування та повторна вакцинація вже давно доступні для населення, цього року у школах не вимагатимуть носити маски для обличчя.

Останні пропозиції CDC не вносять зміни до попередніх рекомендацій щодо необхідності вакцинації та дотримання режиму домашньої самоізоляції у разі поганого самопочуття. Особливо важливо, що нові рекомендації CDC дозволять вчителям та іншим співробітникам шкіл зосередитись на своїй основній функції – навчанні дітей, а не на виконанні ролі санітарних інспекторів. Навіть якщо зазвичай школи сприймаються як установи, що виконують опікунські функції щодо дітей, не завжди просто стежити за появою нових правил, відстежувати зміни, доносити нововведення до персоналу і, зрештою, до школярів.

Перегляд рекомендацій CDC спростить вчителям виконання посадових обов'язків, при цьому школи залишаться безпечними для дітей. Місцевим адміністраціям необхідно підтримувати зв'язок з регіональними органами охорони здоров'я, оскільки нові правила набирають чинності вже у новому навчальному році, і потрібно буде відповідним чином реагувати на зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 на місцевому рівні. Особам, які мають високий ризик розвитку важкої форми COVID-19, слід продовжувати використовувати багаторівневу стратегію захисту для особистої безпеки.

Оскільки оновлені правила вимагають від кожного з більшою особистою відповідальністю відноситися до недопущення поширення епідемії, громадянам рекомендується проходити імунізацію та повторну вакцинацію, а також прищеплювати своїх дітей від коронавірусу. Слід уникати великого скупчення людей та носити захисні маски у приміщенні. Батьки дітей, які, можливо, інфіковані коронавірусом, не повинні відправляти їх до школи або дозволяти контактувати з іншими. Крім того, необхідно стежити за симптомами та звертатися за медичною допомогою у разі потреби. Відповідно до рекомендацій CDC, обов'язкове тестування у школах має бути скасовано. Однією з причин такого рішення є те, що експрес-тести на антитіла нерідко видають помилкові негативні результати.

Ще один обов'язок батьків та дітей полягає у тому, щоб звертати увагу на епідеміологічну ситуацію у своєму населеному пункті. Якщо на території населеного пункту інфекція SARS-CoV-2 широко поширена, слід дотримуватись підвищених запобіжних заходів. Згодом ситуація нормалізується. Перехідний період та пандемія одного разу завершаться. Побоювання, що лікарні будуть переповнені пацієнтами, інфікованими коронавірусом, загалом втратили свою актуальність. В даний час CDC переважно приділяють увагу безпеці людей, які перебувають у групі підвищеного ризику.

В основі особистої безпеки, як і раніше, лежить вакцинація. Проведені CDC заходи є доцільними, оскільки COVID-19 найближчим часом не зникне. Тривалість пандемії, понад 90 млн. випадків зараження по всій країні та імунітет, який мільйони люди виробили завдяки вакцинації, дозволили досягти високого рівня стійкості до захворювання серед широких верств населення. З урахуванням лікування, що знижує ризик госпіталізації і смерті, пом'якшення правил видається необхідністю.

Оскільки зараз у більшості інфікованих спостерігаються симптоми захворювання легкої форми, CDC дійшли висновку, що нерозумно закривати університети та школи на карантин після кожного позитивного результату тесту на коронавірус. Потрібно розуміти, що рекомендації CDC завжди містять елементи наукового знання, оцінки політичної ситуації та громадської думки. Їх не слід розглядати як точні рекомендації, тому що вони не співпадають із передовими клінічними рекомендаціями. Щоб уникнути непорозумінь, відомству слід виробити одноманітний підхід з питань охорони здоров'я.

Те, що є актуальним сьогодні, може втратити свою актуальність завтра, оскільки інформація про вірус оновлюється, статистичні дані різняться, а вірус мутує. CDC послаблюють вимоги щодо COVID-19, оскільки серед населення висока частка осіб з імунітетом, при цьому ревакцинацію пройшли лише 10% населення у віці 50–64 років та 25% у віці 65 років та старше. Одним з найбільш тривожних наслідків пом'якшення правил є потенційний ризик для осіб, більше інших схильних до розвитку важких форм коронавірусної інфекції, особливо у світлі повідомлень про поширення COVID-19 і низькому показнику ревакцинації.

Рівень ревакцинації в США досить низький. Нові стандарти більш точно відбивають ті заходи, які вживають більшість американців. На поточному етапі епідемії, який можна позначити як «життя з ковідом», більшість жителів країни вже стали рідше відчувати занепокоєння. Проте ще лишаються групи стурбованих осіб. Найчастіше їхнє занепокоєння пов'язане з тим, що комусь із їхніх знайомих чи близьких родичів довелося зіткнутися з COVID-19.

Джерело:

Medscape

Стаття:

CDC's New COVID Rules Mark Change in the Pandemic, How We Live

Автори:

Damian McNamara і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: