EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування пірувату натрію для зняття закладеності носа та зменшення запалення при алергічному риніті

алергічний риніт алергічний риніт
алергічний риніт алергічний риніт

Що нового?

У пацієнтів з алергічним ринітом назальне введення пірувату натрію дозволяє зменшити запалення слизової оболонки та закладеність носа.

Результати нещодавно проведеного дослідження вказують на потенціал пірувату натрію у лікуванні алергічного риніту (АР). Метою дослідження, проведеного Alain Martin та співавт., була оцінка терапевтичної цінності застосування назального спрею з піруватом натрію у дозі 20 ммоль (N115) у пацієнтів з АР. Після вивчення результатів п'яти клінічних досліджень було проведено порівняльну оцінку показників запалення слизової оболонки носа з контрольними даними на початковому рівні або контрольними даними пацієнтів, які отримували плацебо. Три дослідження були відкритими, а у двох для приховування даних від пацієнтів та лікарів, які беруть участь в експерименті, застосовували комп'ютерну рандомізацію.

У всіх п'яти дослідженнях з активним лікуванням, у тому числі за участю пацієнтів з АР, які приймали піруват натрію, спостерігалася виразна сприятлива зміна оцінок запалення слизової оболонки носа. Піруват натрію не дозволяє оксиду азоту вступати у взаємодію з перекисом водню, внаслідок чого може утворюватися токсичний пероксинітрит. Підвищені рівні останнього присутні у пацієнтів з АР, що спричиняє запалення слизової та закладеність носа. Таким чином, інтраназальне застосування пірувату натрію допомагає зняти закладеність носа та зменшити запалення носових дихальних шляхів.

Джерело:

Journal of Aerosol Medicine and Pulmonary Drug Delivery

Стаття:

Sodium Pyruvate Nasal Spray Reduces the Severity of Nasal Inflammation and Congestion in Patients with Allergic Rhinitis

Автори:

Alain Martin і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: