EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка ефективності місцевої анестезії з бупренорфіном при післяопераційному зубному болю

видалення третього моляра видалення третього моляра
видалення третього моляра видалення третього моляра

Що нового?

Застосування розчину для місцевої анестезії (2% розчин лігнокаїну з адреналіном) у поєднанні з бупренорфіном для процедур, пов'язаних із внутрішньоротовою блокадою, статистично значуще знижує інтенсивність болю після хірургічного видалення третього моляра нижньої щелепи.

Результати проспективного рандомізованого контрольованого дослідження свідчать про те, що застосування комбінації розчину для місцевої анестезії та бупренорфіну під час процедур, пов'язаних із внутрішньоротовою блокадою, є ефективним та безпечним методом лікування болю. Мета дослідження полягала у порівнянні ефективності застосування бупренорфіну та 2% розчину лігнокаїну з адреналіном для лікування зубного болю після хірургічного видалення третього моляра нижньої щелепи.

До дослідження було включено 40 учасників, яких рандомізували до групи А або групи В (по 20 учасників у кожній групі). Для блокади нижнього альвеолярного нерва групи А застосовували комбінацію 2 % розчину лігнокаїну з адреналіном у співвідношенні 1 : 80 000 з бупренорфіном, а групі В — 2 % розчин лігнокаїну з адреналіном у співвідношенні 1 : 80 000.

Дані збирали та вносили до електронної таблиці Microsoft Excel, а потім аналізували за допомогою пакета статистичних програм для соціальних наук (SPSS) версії 2.1. Дані порівнювалися з використанням t-критерію Стьюдента з порогом статистичної значущості 0,05. Дослідження показало, що у пацієнтів, яким показано операцію видалення моляра, застосування комбінації розчину для місцевої анестезії з бупренорфіном є перспективним методом індукції післяопераційної аналгезії і не супроводжується значними побічними ефектами.

Джерело:

Journal of Advanced Medical and Dental Sciences Research

Стаття:

A comparative study to appraise the efficiency of Buprenorphine and 2% Lignocaine with Adrenaline in induction of post operative analgesia following surgical extraction of mandibular third molar

Автори:

Maroofa Hafiz і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: