EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність римегепанту для усунення гострого нападу мігрені з урахуванням анамнезу лікування триптанами

мігрень мігрень
мігрень мігрень

Що нового?

У дорослих із незадовільною ефективністю лікування триптанами в анамнезі, а також у пацієнтів, які отримують триптани, застосування римегепанту внутрішньо у дозі 75 мг для усунення гострого нападу мігрені є ефективним.

Результати вторинного аналізу даних трьох рандомізованих досліджень III фази вказують, що застосування римегепанту всередину для усунення гострого нападу мігрені є ефективним як у пацієнтів, які отримують триптани, так і у пацієнтів з незадовільною відповіддю на лікування одним або >2 триптанами в анамнезі. Мета проведення аналізу полягала в оцінці ефективності застосування антагоніста рецепторів кальцитонін-ген-спорідненого пептиду в усуненні нападів мігрені у дорослих з урахуванням анамнезу лікування триптанами.

З урахуванням анамнезу лікування триптанами учасників розділили на 4 групи: учасники з незадовільною відповіддю на лікування (тобто неефективністю та (або) поганою переносимістю) одним триптаном, учасники з незадовільною відповіддю на лікування >2 триптанами, учасники, які отримують триптани в даний час, та учасники, які раніше не отримували триптани. Комбінованою основною кінцевою точкою ефективності була відсутність болю і симптомів, що викликають найбільший дискомфорт, через 2 години після прийому препарату.

У трьох дослідженнях (N = 3507, римегепант: n = 1749, плацебо: n = 1758) у 35,2% (n = 1235) учасників в анамнезі була незадовільна відповідь на лікування одним триптаном (n = 910 (25,9%)) або >2 триптанами (n = 325 (9,3 %)). При цьому у 64,8 % (n = 2272) учасників незадовільної відповіді на лікування триптанами не було; з них 595 (17,0 %) отримують триптани в даний час, а 1677 (47,8%) раніше не отримували триптани. При оцінці комбінованої основної кінцевої точки була встановлена ефективність застосування римегепанту у всіх підгрупах учасників, за винятком підгрупи пацієнтів, які раніше не отримували лікування триптанами з точки зору відсутності симптому, що викликає найбільший дискомфорт.

При попарному порівнянні результатів в учасників, які отримували римегепант, відмінностей щодо комбінованої основної кінцевої точки виявлено не було. У дорослих із незадовільною відповіддю на лікування одним або >2 триптанами в анамнезі, а також у пацієнтів, які отримують триптани в даний час, застосування римегепанту для усунення нападу мігрені є ефективним. При оцінці комбінованої кінцевої основної точки було встановлено, що частота незадовільної відповіді на лікування триптанами не впливає на ефективність застосування препарату.

Джерело:

Cephalalgia

Стаття:

Efficacy of Rimegepant for the acute treatment of migraine based on Triptan treatment experience: Pooled results from three phase 3 randomized clinical trials

Автори:

Richard B Lipton і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: