EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Порівняння ефективності та безпеки застосування ін'єкційних препаратів ГІА-ДЖОІНТ Плюс та Дюролан при остеоартрозі колінного суглоба

остеоартроз колінного суглоба остеоартроз колінного суглоба
остеоартроз колінного суглоба остеоартроз колінного суглоба

Що нового?

Одноразове ін'єкційне введення препаратів ГІА-ДЖОІНТ Плюс (HYAJOINT Plus) або Дюролан (Durolane) в обсязі 3 мл є безпечним та високоефективним методом лікування остеоартрозу колінного суглоба із збереженням терапевтичного ефекту протягом 52 тижнів.

Незважаючи на те, що одноразове ін'єкційне введення препаратів ГІА-ДЖОІНТ Плюс і Дюролан було безпечним, ефективним і супроводжувалося збереженням терапевтичного ефекту протягом не менше 52 тижнів, при введенні препарату ГІА-ДЖОІНТ Плюс відзначалося більш виразне поліпшення оцінки задоволеності лікуванням, скутості за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ) та оцінками інтенсивності болю та скутості за індексом виразності остеоартрозу університетів Західного Онтаріо та Макмастера (WOMAC) протягом 39 тижнів після проведення лікування у пацієнтів з остеоартрозом колінного суглоба.

Обидва препарати зшитої гіалуронової кислоти - HYAJOINT Plus (HJP; SciVision Biotech, Гаосюн, Тайвань) і Durolane (Bioventus LLC, Дарем, Північна Кароліна, США) - отримують шляхом біоферментації та зшивають 1,4-бутандіолдигліцидиловим ефіром (BDDE). Проте HJP синтезується за новою технологією (платформа зшитої гіалуронової кислоти, CHAP).

Автори провели порівняння ефективності та безпеки застосування препаратів ГІА-ДЖОІНТ Плюс та Дюролан за період тривалістю 52 тижні в рамках лікування остеоартрозу колінного суглоба в ході подвійного сліпого рандомізованого контрольованого дослідження. Препарати ГІА-ДЖОІНТ Плюс та Дюролан вводили учасникам одноразово у дозі 3 мл. Основною кінцевою точкою дослідження була оцінка інтенсивності болю за ВАШ через 26 тижнів після ін'єкції препаратів. Додатковими кінцевими точками були інші клінічні показники, а також ступінь задоволеності учасників лікуванням та безпека застосування препаратів протягом 52 тижнів.

У рамках дослідження рандомізацію (у співвідношенні 1:1) пройшли 142 учасники. При оцінці через 26 тижнів після ін'єкції було встановлено більш виразне зниження інтенсивності болю за ВАШ при введенні препарату ГІА-ДЖОІНТ Плюс порівняно з препаратом Дюролан. Порівняно з групою введення препарату Дюролан, у учасників, які отримали ін'єкцію препарату ГІА-ДЖОІНТ Плюс, через 26 тижнів зниження оцінки інтенсивності болю була більш виразною (24,4±14,0 бала порівняно з 18,1±9,5 бала див. рисунок 1).

Через 52 тижні після виконання ін'єкції в обох групах дослідження було відзначено зменшення скутості, зниження оцінок інтенсивності болю за ВАШ та індексом WOMAC, а також покращення загальних оцінок. Протягом 39 тижнів в учасників, які отримали ін'єкцію препарату ГІА-ДЖОІНТ Плюс, було відзначено зменшення скутості, зниження оцінки інтенсивності болю за ВАШ, оцінок інтенсивності болю та скутості за індексом WOMAC, скорочення часу у тесті «встань та йди» (TUG) та підвищення оцінки задоволеності лікуванням порівняно з учасниками, які отримали ін'єкцію Дюролан. У ході дослідження було зареєстровано розвиток тільки самолімітованих побічних ефектів легкого ступеня тяжкості (у 40,8 % учасників). Підсумовуючи, зазначимо, що введення препаратів ГІА-ДЖОІНТ Плюс та Дюролан є безпечним та ефективним протягом як мінімум 52 тижнів у осіб з діагнозом остеоартрозу колінного суглоба.

Джерело:

Pharmaceutics

Стаття:

Single Injection of Cross-Linked Hyaluronate in Knee Osteoarthritis: A 52-Week Double-Blind Randomized Controlled Trial

Автори:

Po-Yen Ko і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: