EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Порівняння ефективності двокомпонентної терапії IA та чотирикомпонентної терапії IAFB при інфекції H. pylori

інфекція H. pylori інфекція H. pylori
інфекція H. pylori інфекція H. pylori

Що нового?

У порівнянні з чотирикомпонентною терапією ілапразолом-амоксициліном-фуразолідоном-вісмутом двокомпонентна терапія ілапразолом-амоксициліном забезпечує порівнянну ефективність та безпеку у пацієнтів з інфекцією H. pylori, при цьому вона менш дорога.

Результати відкритого рандомізованого контрольованого клінічного дослідження свідчать, що при лікуванні інфекції Helicobacter pylori (H. pylori) двокомпонентна терапія ілапразолом-амоксициліном (IA) в високих дозах не поступається за ефективністю і безпекою чотирикомпонентній терапії ілапразолом-амоксициліном-фуразолідоном-вісмутом (IAFB) за більш високої економічної ефективності. Мета цього дослідження, проведеного за участю китайських пацієнтів, була оцінка ефективності, безпеки, дотримання пацієнтами режиму лікування та економічної ефективності двох різних схем лікування інфекції, викликаної H. pylori.

У дослідженні взяли участь 200 пацієнтів із позитивним результатом тесту на H. pylori та діагностованим хронічним гастритом. Пацієнтів рандомізували у дві групи: учасники групи А отримували 14-денний курс двокомпонентної терапії ілапразолом-амоксициліном (IA) (101 учасник), а учасники групи B отримували чотирикомпонентну терапію ілапразолом-амоксициліном-фуразолідоном-вісмутом (IA). Ефективність лікування оцінювали через 4-6 тижнів після завершення за допомогою 13С-уреазного дихального тесту.

Було проведено міжгрупове порівняння частоти ерадикації, частоти небажаних явищ, пов'язаних із прийомом лікарських препаратів, дотримання пацієнтами режиму лікування та вартості лікарських препаратів. Частота ерадикації була виражена в обох групах (див. таблицю 1).

Статистично значущих відмінностей у частоті розвитку небажаних явищ між групами лікування виявлено не було (р = 0,518). Слід зазначити, що дотримання пацієнтами режиму лікування було значно вищим у групі А порівняно з групою B (р = 0,031), також вартість лікарських препаратів у групі A була суттєво нижчою. Отже, ці схеми потенційно можуть бути варіантом терапії першої лінії при інфекції H. pylori.

Джерело:

BMC Gastroenterology

Стаття:

Ilaprazole-amoxicillin dual therapy at high dose as a first-line treatment for helicobacter pylori infection in Hainan: a single-center, open-label, noninferiority, randomized controlled trial

Автори:

Xiao-Dong Zhang і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: