EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Порівняння ефективності аналгезії під час пологів з використанням катетерів з одним або кількома отворами

біль під час пологів біль під час пологів
біль під час пологів біль під час пологів

Що нового?

Використання катетерів з одним отвором при проведенні епідуральної анестезії методом програмованих періодичних болюсів дозволяє досягти більш ефективного знеболювання порівняно з використанням катетерів з кількома отворами.

Згідно з даними рандомізованого контрольованого клінічного дослідження, використання катетерів з одним отвором під час проведення епідуральної анестезії під час пологів методом програмованих періодичних болюсів зі швидкістю 480 мл/год підвищувало ефективність знеболювання порівняно з використанням катетерів з кількома отворами. В рамках дослідження виконували порівняння результатів епідуральної анестезії методом програмованих періодичних болюсів зі швидкістю введення 480 мл/год із використанням посилених провідниками катетерів.

Усього до дослідження було включено 182 здорових, жінок, які раніше не народжували, і які виношують одноплідну вагітність, з розкриттям шийки матки від 2 до 5 см, які потребували нейроаксіальної анестезії. Пацієнток рандомізували до групи використання катетерів з одним або декількома отворами. Епідуральну аналгезію починали та продовжували із застосуванням суфентанілу в концентрації 0,3 мг/мл та 0,1% розчину ропівакаїну. Після пробного введення в рамках програми періодичних епідуральних болюсів пацієнткам вводили 10 мл анестезії кожні 45 хвилин зі швидкістю 480 мл/год. Як ключову кінцеву точку оцінювали частку породіль в обох групах, у яких був досягнутий необхідний рівень знеболювання через 20 хвилин після введення першого болюса.

На відміну від катетерів з кількома отворами при використанні катетерів з одним отвором у більшої частки породіль спостерігався задовільний рівень знеболювання (71,8 % та 56,0 %) і частіше досягалася сенсорна блокада на рівні хребця S2 (37,6 % та 22,6 %) через 20 хвилин від початку введення препаратів. Медіана часу досягнення достатнього рівня знеболювання при використанні катетерів з одним і кількома катетерами склала 12 (8-30) хвилин та 20 (10-47) хвилин відповідно. При використанні катетерів з кількома отворами породіллі отримували в середньому більшу дозу ропівакаїну за годину: 15,3 (13,3-17,0) мг/год та 13,3 (13,3-15,4) мг/год.

Джерело:

Regional Anesthesia & Pain Medicine

Стаття:

Comparison of labor analgesia efficacy between single-orifice and multiorifice wire-reinforced catheters during programmed intermittent epidural boluses: a randomized controlled clinical trial

Автори:

Juan Yi і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: