EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефект раннього опорного навантаження при переломах тибіального плато

переломи переломи
переломи переломи

Що нового?

У пацієнтів з переломами тибіального плато, які перенесли відкриту репозицію із внутрішньою фіксацією, раннє опорне навантаження на відповідний суглоб є ефективним та безпечним лише в окремих випадках.

Опубліковані в журналі The Journal of Orthopedic Surgery and Research результати систематичного огляду  вказують, що ефективність та безпека раннього опорного навантаження на відповідний суглоб у пацієнтів з переломами тибіального плато, які перенесли репозицію із внутрішньою фіксацією, відзначається лише в окремих випадках. Метою дослідження Gianluca Canton та співавт. було вивчити наявні клінічні дані про користь та ризики раннього опорного навантаження на відповідний суглоб у пацієнтів з переломами, які перенесли репозицію з внутрішньою фіксацією.

Пошук описів клінічних випадків, рандомізованих контрольованих досліджень та проспективних та ретроспективних обсерваційних досліджень виконували у таких базах даних, як Google Scholar та PubMed. Вилученням даних займалися двоє експертів. Зібрані дані порівнювали для перевірки їхньої узгодженості. Пошук дозволив виявити 360 робіт (186 робіт у базі даних Google Scholar та 174 роботи в базі даних PubMed).

Після виключення робіт, які не відповідали критеріям відбору, до огляду було включено 9 статей. У деяких випадках раннє опорне навантаження на відповідний суглоб було ефективним та безпечним. Однак для точної оцінки безпеки раннього опорного навантаження необхідно проведення більш тривалих клінічних досліджень з більшим числом учасників, а також з більш чітким визначенням показань та обмежень до виконання раннього опорного навантаження у протоколі.

Джерело:

Journal of Orthopaedic Surgery and Research

Стаття:

Early weight bearing in tibial plateau fractures treated with ORIF: a systematic review of literature

Автори:

Gianluca Canton і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: