EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Результати лікування фосфатидилхоліном у пацієнтів з НАЖХП

НАЖХП НАЖХП
НАЖХП НАЖХП

Що нового?

У пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки (НАЖХП) лікування фосфатидилхоліном дозволяє знизити активність трансаміназ, звести до мінімуму вміст маркерів перекисного окислення ліпідів і підвищити активність антиоксидантних ферментів.

За результатами проспективного пілотного дослідження було встановлено, що прийом фосфатидилхоліну внутрішньо протягом 3 місяців приносить користь у рамках лікування пацієнтів з НАЖХП. Мета дослідження, проведеного Ludovico Abenavoli та співавт., полягала у вивченні переваг застосування фосфатидилхоліну у пацієнтів з НАЖХП. У дослідженні взяли участь 30 пацієнтів з НАЖХП, які отримували фосфатидилхолін у дозі 300 мг внутрішньо з прийомом їжі (по 2 капсули 3 рази на добу) протягом 3 місяців.

До та після завершення лікування було проведено порівняння значень клініко-лабораторних показників. Після застосування фосфатидилхоліну активність аланінамінотрансферази знизилася на 59,6 %, а активність аспартатамінотрансферази – на 75,4 %. Крім того, після проведення лікування активність антиоксидантних ферментів супероксиддисмутази та глутатіонпероксидази підвищилася на 48% та 48,1% відповідно.

Насамкінець слід зазначити, що застосування фосфатидилхоліну у пацієнтів з діагнозом НАЖХП забезпечує отримання позитивних результатів.

Джерело:

Minerva Gastroenterology

Стаття:

Treatment with phosphatidylcholine of patients with non-alcoholic fatty liver disease: a prospective pilot study

Автори:

Ludovico Abenavoli і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: