EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність та безпека застосування фексупразану в порівнянні з езомепразолом у лікуванні ерозивного езофагіту

ерозивний езофагіт ерозивний езофагіт
ерозивний езофагіт ерозивний езофагіт

Що нового?

Фексупразан у дозі 40 мг має не меншу ефективність, ніж езомепразол у дозі 40 мг, з точки зору лікування ерозивного езофагіту.

Згідно з результатами дослідження III фази, опублікованими в журналі World Journal of Gastroenterology, з точки зору ефективності та безпеки фексупразан у дозі 40 мг 1 р/добу може бути перспективною альтернативою езомепразолу в дозі 40 мг 1 р/добу у осіб з ерозивним езофагітом. Мета дослідження полягала у порівнянні фексупразану з езомепразолом та визначенні безпеки та ефективності фексупразану у пацієнтів з ерозивним езофагітом.

У цьому рандомізованому контрольованому дослідженні дорослі пацієнти з ерозивним езофагітом були рандомізовані (в співвідношенні 1 : 1) на одержання фексупразану в дозі 40 мг або езомепразолу в дозі 40 мг 1 р/добу протягом 8 тижнів. Основною кінцевою точкою була частка пацієнтів, які вилікувалися від ерозивного езофагіту за результатами ендоскопії на 8-му тижні. Додатковими кінцевими точками були оцінка якості життя, відповідь з боку симптомів та частота лікування ерозивного езофагіту на 4-му тижні. Крім того, проводили порівняння рівня гастрину у сироватці крові та характеристик безпеки між групами лікування.

218 із 263 рандомізованих пацієнтів завершили дослідження відповідно до протоколу (фексупразан у дозі 40 мг, n = 107; езомепразол у дозі 40 мг, n = 111). На 8-му тижні було зазначено, що фексупразан мав не меншу ефективність, ніж езомепразол, з точки зору частоти вилікування. Однак між групами лікування не спостерігалося відмінностей щодо частоти вилікування ерозивного езофагіту на 4-му тижні з погляду відповіді з боку симптомів та оцінок якості життя (таблиця 1).

Між групами лікування не спостерігалося відмінностей щодо побічних ефектів, пов'язаних із препаратом, та рівня гастрину у сироватці крові на 4-му та 8-му тижні.

Джерело:

World Journal of Gastroenterology

Стаття:

Randomized controlled trial to evaluate the efficacy and safety of Fexuprazan compared with Esomeprazole in erosive esophagitis

Автори:

Kang Nyeong Lee і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: