EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність застосування оптимізованих двокомпонентних схем терапії у пацієнтів з інфекцією, спричиненою H. pylori, які раніше не отримували лікування

інфекція інфекція
інфекція інфекція

Що нового?

У пацієнтів з інфекцією, викликаною H. pylori, які раніше не отримували лікування, при застосуванні двох оптимізованих двокомпонентних схем терапії ступінь прихильності до лікування, ефективність та безпека були зіставні з показниками при застосуванні стандартної двокомпонентної схеми терапії.

У осіб з інфекцією, викликаною Helicobacter pylori (H. pylori), які раніше не отримували лікування, застосування двох оптимізованих двокомпонентних схем терапії на основі амоксициліну (АМК) та інгібіторів протонної помпи (ІПП) (езомепразол (ЕЗО) у дозі 40 мг на добу або в дозі 20 мг 3 р/добу в поєднанні з АМК в дозі 1 г 3 р/добу протягом 14 днів) забезпечувало порівнянний ступінь прихильності до лікування, ефективність та безпеку, що і при застосуванні стандартної двокомпонентної схеми терапії (ЕЗО в дозі 20 мг у поєднанні з АМК у дозі 750 мг 4 р/добу протягом 14 днів). У цьому рандомізованому контрольованому дослідженні вивчали ефективність застосування трьох різних схем двокомпонентної терапії високими дозами препаратів, а також побічні ефекти та прихильність до лікування пацієнтів.

У рамках цього відкритого проспективного багатоцентрового дослідження відповідні критеріям відбору пацієнти пройшли лікування із застосуванням різних схем двокомпонентної терапії високими дозами препаратів (ЕЗО та АМК). Група А отримувала ЕЗО у дозі 20 мг та АМК у дозі 750 мг 4 р/добу, група В – ЕЗО у дозі 40 мг 2 р/добу та АМК у дозі 1 г 3 р/добу та група С – ЕЗО у дозі 20 мг та АМК у дозі 1 г 3 р/добу. У пацієнтів цих трьох груп було проведено порівняння частоти ерадикації H. pylori, частоти розвитку побічних ефектів та ступеня прихильності до лікування.

З 1080 пацієнтів, які пройшли скринінг, рандомізацію пройшли 945 пацієнтів. У таблиці 1 подано дані про частоту розвитку небажаних явищ у групах дослідження. У таблиці 1 також представлені дані про частоту ерадикації H. pylori у групах A, B і C у популяції для аналізу, що проводиться з припущення, що всі пацієнти отримали призначене лікування (ITT-популяція), в модифікованій ITT-популяції та в популяції пацієнтів, які завершили лікування відповідно до протоколу (PР-популяція).

Застосування антибіотиків протягом останніх двох років було фактором зниження частоти ерадикації патогену в групі В (ЕЗО 40 мг 2 р/добу та АМК у дозі 1 г 3 р/добу). У групі В за даними ITT-аналізу скоригована частота ерадикації патогену склала 81,4% та 90,0% у осіб, які раніше приймали або не приймали антибіотики відповідно. Що стосується прихильності до лікування, то цей показник був порівнянний у всіх трьох групах дослідження.

Джерело:

Helicobacter

Стаття:

Optimized dual therapy for treatment-naive patients of Helicobacter pylori infection: A large-scale prospective, multicenter, open-label, randomized controlled study

Автори:

Ying-Ying Han і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: