EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Прогностична та діагностична точність технології штучного інтелекту в ендодонтичній стоматології

стоматологія стоматологія
стоматологія стоматологія

Що нового?

Застосування технології штучного інтелекту забезпечує підвищення ефективності ендодонтичного лікування та покращення терапевтичного плану.

Результати комплексного огляду даних вказують, що застосування нової технології штучного інтелекту в галузі ендодонтичної стоматології було пов'язане з діагностичною та прогностичною точністю. Метою виконання огляду було вивчення застосування технології штучного інтелекту в ендодонтичній стоматології. Пошук відповідних джерел за останні 40 років виконували у таких електронних базах даних, як Scopus, Web of Science, Google Scholar, Embase, PubMed та Medline, з використанням таких ключових слів: «штучний інтелект», «машинне навчання», «глибоке навчання», «застосування», «ендодонтія» та «стоматологія».

У ході попереднього пошуку було виявлено лише 2560 статей, при цьому 88 із них відповідали критеріям включення до огляду. У більшості досліджень застосування технології штучного інтелекту в ендодонтії основну увагу приділяли наступним аспектам: відстеження верхівкового отвору, підтвердження робочої довжини, прогнозування периапікальної патології, визначення морфології кореня зуба, прогнозування необхідності повторного лікування та виявлення вертикальних переломів. При проведенні прогностичної та діагностичної оцінки застосування технології штучного інтелекту в ендодонтії забезпечувало необхідну точність.

Крім того, застосування цієї технології може забезпечити покращення стратегії лікування. Це, своєю чергою, може підвищити ймовірність досягнення сприятливого результату при ендодонтичному лікуванні. В ендодонтичній практиці технологія штучного інтелекту широко застосовується для виявлення переломів кореня зуба, периапікальної патології, розрахунку робочої довжини, відстеження верхівкового отвору, аналізу морфології кореня зуба та прогнозування ускладнень.

Таким чином, технологія штучного інтелекту швидко розвивається і може ефективно застосовуватися для вирішення різних завдань у галузі прогнозування, діагностики та визначення стратегії лікування. Однак перед широким впровадженням моделей роботи на основі штучного інтелекту в рутинну клінічну практику необхідно провести додаткові дослідження для визначення їхньої економічної ефективності, актуальності та надійності.

Джерело:

Karobari MI

Стаття:

Evaluation of the Diagnostic and Prognostic Accuracy of Artificial Intelligence in Endodontic Dentistry: A Comprehensive Review of Literature

Автори:

Mohmed Isaqali Karobari і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: