EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Недостатнє споживання холіну жінками дітородного віку – тривожна тенденція за даними огляду досліджень

вагітність вагітність
вагітність вагітність

Що нового?

Жінкам, які планують вагітність, очікують дитину або годують груддю, слід розглянути можливість включення до свого раціону добавок, що містять холін.

У дослідженні, проведеному Emma Derbyshire, яке було включено в докладний огляд, опублікований у журналі Nutrients, було отримано стурбоване уявлення про звичне споживання холіну жінками дітородного віку по всьому світу. У дослідженні наголошується, що холін, поживна речовина, що відіграє ключову роль у роботі головного мозку, особливо важливий протягом перших 1000 днів після зачаття.

У дослідженні було встановлено, що, незважаючи на важливість холіну, його звичне споживання тільки з продуктів харчування або у поєднанні з добавками неухильно падає нижче за розрахунковий прийнятний рівень споживання для цієї групи населення. При аналізі даних досліджень, що охоплюють період із 2004 по 2021 рік, дослідники виявили 26 відповідних публікацій. Слід зазначити, що середнє споживання холіну у 23 вибраних дослідженнях варіювало від 233 до 383 мг на добу.

Отримані результати вказували, що рівні споживання залишалися субоптимальними, незалежно від наявності вагітності чи лактації. Автори огляду наголосили на невідкладності вжиття заходів щодо усунення цього дефіциту в поживній речовині. Зокрема, вони закликали до покращення якості даних про холін у таблицях складу харчових продуктів та розглянули доцільність збору звітності про споживання холіну у дослідженнях раціону харчування. Крім того, в огляді міститься заклик до підвищення поінформованості про вирішальну роль холіну у здоров'ї плода та матері.

Джерело:

Nutrients

Стаття:

Habitual Choline Intakes across the Childbearing Years: A Review

Автори:

Emma Derbyshire і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: