EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність напою на основі канабідіолу та канабігеролу при синдромі відстроченого м'язового болю

синдром відстроченого м'язового болю синдром відстроченого м'язового болю
синдром відстроченого м'язового болю синдром відстроченого м'язового болю

Що нового?

Застосування порошку для приготування напою на основі канабідіолу та канабігеролу зменшує вплив синдрому відстроченого м'язового болю на повсякденну діяльність та покращує функціональний аспект процесу відновлення.

Результати рандомізованого плацебо-контрольованого подвійного сліпого пілотного дослідження з багаторазовим застосуванням свідчили про безпеку та переносимість сухого напою, що містить магнію цитрат (420 мг), амінокислоти з розгалуженим ланцюгом (АКРЛ 3,8 г), бета-каріофіллен (БКФ); канабігерол (КБГ 50 мг) та канабідіол (КБД 35 мг) для зменшення виразності симптомів синдрому відстроченого м'язового болю (СВМБ) у вигляді болю та скутості у м'язах після незвичного або напруженого фізичного навантаження.

Мета дослідження полягала в оцінці переносимості, безпеки та попереднього впливу на відновлення при застосуванні напою, що містить КБД, КБГ, БКФ, АКРЛ та магнію цитрат. Фізично підготовлені особи (n = 40) пройшли експериментальну індукцію СВМБ та здійснили контрольні візити через 24, 48 та 72 години після СВМБ.

Учасників рандомізували на отримання активного лікування або плацебо і вони вживали напій 2 рази на добу протягом 3,5 днів. В основній групі було зареєстровано одне небажане явище у вигляді діареї, а в групі плацебо — два небажані явища у вигляді набрякання очей/висипу на шкірі в області очей та сухості у ротовій порожнині. Відповідно до власних повідомлень учасників, в обох групах спостерігалося повне дотримання призначеного режиму споживання напою.

Згідно з результатами оцінки основної кінцевої точки, відмінність середнього розрахункового впливу дискомфорту/хвороби через 72 години після індукції СВМБ між групами склала -1,33, що вказує на помірну різницю між групами. Відмінність розрахункового впливу болючості, дискомфорту чи скутості на повсякденну діяльність на роботі чи вдома через 48 годин після індукції СВМБ між групами становила -1,82. Це свідчить про суттєву клінічно значущу різницю між групами. Виражених відмінностей між групами з погляду об'єктивних показників порушення настрою, якості сну чи відновлення не спостерігалося.

Таким чином, застосування сухого напою, що досліджується, ефективно зменшувало вплив СВМБ на повсякденну діяльність, що підкреслює його позитивний вплив на функціональний аспект процесу відновлення.

Джерело:

Journal of the International Society of Sports Nutrition

Стаття:

A randomized, double-blind, placebo-controlled, repeated-dose pilot study of the safety, tolerability, and preliminary effects of a cannabidiol (CBD)- and cannabigerol (CBG)-based beverage powder to support recovery from delayed onset muscle soreness (DOMS)

Автори:

Erica N Peters і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: