EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Сублінгвальна імунотерапія ефективна при алергічному риніті

алергічний риніт алергічний риніт
алергічний риніт алергічний риніт

Що нового?

Сублінгвальне застосування екстракту алергену з кліщів Dermatophagoides farinae у формі крапель знижує вираженість симптомів риніту та запобігає носовим кровотечам, покращуючи стан слизової носової порожнини у пацієнтів з алергічним ринітом.

При проведенні досліджень часто не беруть до уваги явище епістаксису (відомого як носова кровотеча) - поширену проблему у пацієнтів з алергічним ринітом (АР). У ретроспективному аналізі, виконаному Jing Pei та співавт., оцінювали ефективність сублінгвальної імунотерапії із застосуванням екстракту алергену з кліщів Dermatophagoides farinae у формі крапель у пацієнтів з АР та носовими кровотечами.

До дослідження було включено 74 пацієнти (діти та дорослі пацієнти віком 4–60 років) з АР, викликаним кліщами Dermatophagoides farinae, або кліщами домашнього пилу, що супроводжуються носовими кровотечами. Пацієнти отримували сублінгвальну АСІТ із застосуванням екстракту алергену з кліщів Dermatophagoides farinae у формі крапель протягом року.

Спостерігалося помітне зниження виразності симптомів, поліпшення загальної частоти відповіді на лікування (TMS), зменшення частоти кровотеч (BS), покращення комбінованої оцінки виразності симптомів та відповіді на лікування (CSMS) та покращення оцінки за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ) щодо вихідного рівня (p) < 0,01 у всіх випадках) після сублінгвальної терапії тривалістю 0,5 року та 1 рік. Крім того, між цими контрольними моментами часу спостерігалися статистично значущі відмінності у показниках CSMS (p < 0,05) та ВАШ (p < 0,01). Показники BS позитивно корелювали з оцінками CSMS і ВАШ у всі контрольні моменти часу.

Джерело:

European Annals of Allergy and Clinical Immunology

Стаття:

Clinical efficacy and safety evaluation of Dermatophagoides farinae drops in the treatment of allergic rhinitis with epistaxis

Автори:

Jing Pei та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: