EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив синбіотиків на виразність симптомів запору у немовлят віком до 6 місяців

запору запору
запору запору

Що нового?

Застосування пробіотиків забезпечує полегшення функціональних запорів у дітей.

Результати рандомізованого клінічного дослідження, проведеного в Ірані, вказують, що застосування двох типів синбіотиків (препарату у вигляді крапель для немовлят (Infant Drop 1), що містить штами Bifidobacterium infantis, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus та фруктоолігосахариди; препарату Infant Drop 2, що містить штам Bifidobacterium lactis BB-12 та фруктоолігосахариди) є ефективним та безпечним з точки зору зниження виразності симптомів функціональної запору у дітей. Niloufar Ghanbari та співавт. провели оцінку безпеки та ефективності застосування синбіотиків з точки зору зниження виразності ознак та симптомів функціональних запорів, резистентних до немедикаментозної терапії, у немовлят (у віці до 6 місяців).

У дослідження були включені немовлята, які мали функціональний запор дитячого віку згідно з Римськими критеріями IV. Цих немовлят рандомізували до груп застосування Infant Drop 1 (n = 44) або Infant Drop 2 (n = 45) протягом одного місяця з виконанням оцінки стану на 7-й день і через 1 місяць. В обох групах було відзначено явну тенденцію до зниження виразності клінічних симптомів захворювання. Однак застосування препарату Infant Drop 2 було статистично значно більш ефективним з точки зору підвищення тижневої частоти дефекації. При оцінці основної кінцевої точки було встановлено, що застосування обох синбіотиків забезпечило зниження симптомів запору при всіх варіантах годування дітей через 7 днів та 1 місяць після початку лікування.

Про розвиток побічних ефектів не повідомлялося. Застосування обох аналізованих синбіотиків супроводжувалося зниженням виразності всіх симптомів функціонального запору в контрольні моменти часу, незалежно від варіанта годування, у дітей віком до 6 місяців. Автори дослідження дійшли висновку, що з огляду на високу ефективність застосування препарату Infant Drops 2 з точки зору підвищення частоти дефекації, B. lactis може мати більш важливе значення у таких пацієнтів.

Джерело:

International Journal of Multidisciplinary Research and Analysis

Посилання:

Стаття:

Comparing the Safety and Efficacy of Two Different Synbiotics in the Treatment of Infantile Functional Constipation Resistant to Non-Pharmacological Therapy: A Randomized Clinical Trial

Автори:

Niloufar Ghanbari і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: