EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка частоти ерадикації H. pylori при проведенні індивідуалізованої терапії та емпіричної чотирикомпонентної терапії на основі вісмуту

Su Jin Kim і співавт. Su Jin Kim і співавт.
Su Jin Kim і співавт. Su Jin Kim і співавт.

Що нового?

Чотирикомпонентна терапія на основі вісмуту забезпечує ефективну ерадикацію H. pylori з точковими мутаціями в гені 23S рРНК.

Результати рандомізованого дослідження свідчать, що стандартна багатокомпонентна (CoT) та індивідуалізована (TaT) терапія забезпечують зіставну загальну частоту ерадикації Helicobacter pylori (H. pylori). Однак при стандартній багатокомпонентній терапії частота ерадикації субоптимальна, особливо у осіб з інфекцією, спричиненою патогеном із точковими мутаціями. Мета дослідження, проведеного Su Jin Kim та співавт., полягала в порівнянні частоти ерадикації патогену при емпіричній багатокомпонентній (тобто чотирикомпонентній терапії на основі вісмуту (BQT)) та індивідуалізованій терапії (із застосуванням ІПП, амоксициліну та метронідазолу) при інфекції H. pylori з точковими мутаціями в гені 23S рРНК.

У дослідженні взяли участь 290 осіб, яких рандомізували у дві групи. Пацієнти у групі CoT отримували метронідазол у дозі 500 мг, кларитроміцин у дозі 500 мг, амоксицилін у дозі 1 г та рабепразол у дозі 20 мг двічі на добу протягом 14 днів. Пацієнти у групі TaT з негативним результатом аналізу на точкові мутації отримували кларитроміцин у дозі 500 мг, амоксицилін у дозі 1 г та рабепразол у дозі 20 мг двічі на добу протягом 14 днів. Пацієнти з позитивним результатом аналізу на точкові мутації отримували рабепразол в дозі 20 мг двічі на добу, метронідазол у дозі 500 мг три рази на добу, вісмут у дозі 120 мг та тетрациклін у дозі 500 мг чотири рази на добу протягом 14 днів.

Аналіз проводили у популяції пацієнтів відповідно до призначеного лікування (ITT-популяція, n = 290) та популяції пацієнтів, які пройшли лікування відповідно до протоколу (PP-популяція, n = 261). Точкові мутації A2142G та (або) A2143G були виявлені у 28,6% пацієнтів. Результати аналізу в ITT- та РР-популяціях свідчили про відсутність статистично значущих відмінностей між двома групами за показником загальної частоти ерадикації патогену. Згідно з результатами аналізу в ITT- та РР-популяціях, частота ерадикації у групі CoT була нижчою порівняно з ерадикацією у пацієнтів із групи TaT з позитивним результатом аналізу на точкові мутації. Проте статистично значущих відмінностей за показником ерадикації патогену порівняно з пацієнтами з негативним результатом аналізу на точкові мутації не виявлено (див. таблицю 1).

У пацієнтів з інфекцією, викликаною H. pylori, з точковими мутаціями в гені 23S рРНК, та з резистентністю до кларитроміцину чотирикомпонентна схема лікування на основі вісмуту може бути ефективним варіантом терапії першої лінії.

Джерело:

Medicine (Baltimore)

Стаття:

A randomized controlled trial to compare Helicobacter pylori eradication rates between the empirical concomitant therapy and tailored therapy based on 23S rRNA point mutations

Автори:

Su Jin Kim і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: