EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Застосування тіаприду та топірамату у профілактиці хронічної мігрені: результати порівняльного дослідження

мігрень мігрень
мігрень мігрень

Що нового?

У порівнянні з топіраматом застосування тіаприду у пацієнтів з мігренню також виглядає ефективним та безпечним.

Згідно з результатами рандомізованого подвійного сліпого пошукового дослідження, порівняно з топіраматом тіаприд є безпечним та ефективним профілактичним препаратом, який добре переноситься пацієнтами з хронічною мігренню. Дослідники проводили порівняльну оцінку безпеки та ефективності застосування тіаприду та топірамату у профілактиці хронічної мігрені. Загалом до дослідження включили 56 учасників (віком 18-65 років) із хронічною мігренню, яких розділили на дві групи лікування. Протягом 12 тижнів пацієнти у групі 1 отримували тіаприд у дозі 100 мг 2 р/добу, а пацієнти у групі 2 – топірамат у дозі 25 мг 2 р/добу.

Основною кінцевою точкою була зміна середньої кількості днів з мігренню на місяць. Також реєстрували такі показники, як зміна за шкалою впливу головного болю на повсякденну активність (HIT-6), зміна числа днів з головним болем на місяць та частка пацієнтів зі скороченням числа днів з мігренню на місяць більш ніж на 50 та 75 %. Загалом у вибірку пацієнтів для аналізу, проведеного з припущення, що всі пацієнти отримали призначене втручання, увійшли 39 учасників (група застосування тіаприду: n = 21; група застосування топірамату: n = 18).

З 39 пацієнтів дослідження завершили 35 осіб (група застосування тіаприду: n = 18; група застосування топірамату: n = 16). У таблиці 1 наведено дані про середнє зниження числа днів з мігренню на місяць у групі застосування тіаприду та у групі застосування топірамату (p = 0.86).

Що ж до інших показників ефективності, міжгрупових відмінностей також виявлено не було.

В обох групах реєстрували небажані явища легкого ступеня важкості. Таким чином, застосування тіаприду було порівняним з топіраматом у осіб з хронічною мігренню.

Джерело:

Revue Neurologique

Стаття:

Comparison of tiapride and topiramate in the prophylactic treatment of chronic migraine: a randomised, double-blind, pilot study

Автори:

S. Juica-Avello і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: