EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Значний ефект омолодження шкіри при застосуванні мазі, що містить 1% тирбанібуліна.

актинічний кератоз актинічний кератоз
актинічний кератоз актинічний кератоз

Що нового?

Мазь тирбанібуліна має подвійний терапевтичний ефект, зменшуючи ознаки старіння шкіри та сприяючи лікуванню негіперкератотичного актинічного кератозу (АК) на ділянках шкіри з ознаками фотопошкодження.

Як повідомляється в статті в журналі Dermatology and Therapy, в якій були представлені результати дослідження, в унікальній серії випадків, пов'язаних з антивіковою дією тирбанібуліна у формі мазі, було відзначено зменшення плямистої пігментації (шкіра з плямами та неоднорідного кольору) та ефект «освітлення шкіри» .

У дослідженні брали участь пацієнти, які звернулися щодо лікування АК на ділянках пошкодженої сонцем шкіри, набір яких проводили з лютого до грудня 2023 року. В рамках дослідження вивчали ефект застосування 1% тирбанібуліна у формі мазі з точки зору його антивікової дії, тобто поліпшення структури шкіри та видалення сонячних лентиго. У семи пацієнтів з АК 1–2 ступеня за Олсеном було зареєстровано виражене омолодження шкіри на оброблених ділянках, що вказує на ефективне освітлення шкіри та зникнення сонячних лентиго (або пігментних плям).

Тирбанібулін сприяє зменшенню ознак старіння шкіри як корисний побічний ефект при застосуванні на шкірі, ураженій АК, з ознаками хронічного фотоушкодження. Згідно з висновком Federica Li Pomi, це попереднє спостереження вимагає подальшого підтвердження в умовах клінічної практики за участю більших когорт пацієнтів, щоб вивчити основні механізми, відповідальні за такі естетично значущі результати.

Джерело:

Dermatology and Therapy

Стаття:

Anti-aging Effects of Tirbanibulin 1% Ointment: A Real-Life Experience

Автори:

Federica Li Pomi та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: