EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Потрійна терапія призводить до зниження рецидивів і частоти побічних ефектів у пацієнтів з вушними келоїдами

Потрійна терапія призводить до зниження рецидивів і частоти побічних ефектів у пацієнтів з вушними келоїдами Потрійна терапія призводить до зниження рецидивів і частоти побічних ефектів у пацієнтів з вушними келоїдами
Потрійна терапія призводить до зниження рецидивів і частоти побічних ефектів у пацієнтів з вушними келоїдами Потрійна терапія призводить до зниження рецидивів і частоти побічних ефектів у пацієнтів з вушними келоїдами

Що нового?

Комбінування інтраопераційного та післяопераційного використання кортикостероїдів, інтраопераційних ін’єкцій PRP, та хірургічного видалення, може бути ефективним підходом у пацієнтів з вушними келоїдами.

Згідно з результатами дослідження, опублікованого в American Journal of Otolaryngology, комбінування хірургічного видалення ураження з інтралезійним введенням кортикостероїдів та збагаченої тромбоцитами плазми (PRP), дало перспективні результати у пацієнтів з вушними келоїдами.

Це дослідження Еркана Йілдиза було проведено, щоб вивчити, чи є комбінування хірургічного видалення ураження з інтралезійним введенням кортикостероїдів та збагаченої тромбоцитами плазми ефективною терапією вушних келоїдів. За результатами 5-річного спостереження було проведено порівняння частоти рецидивів та розвитку побічних ефектів для порівнюваних методів лікування.

Загалом 60 пацієнтів (у віці 16 та 65 років) з вушними келоїдами були стратифіковані на 3 групи (тобто групи: А, В, С), по 20 пацієнтів у кожній групі.

Пацієнтам групи А виконували лише інтралезійні ін’єкції стероїдів; пацієнтам групи В - інтраопераційні / післяопераційні ін’єкції стероїдів та хірургічне видалення;  пацієнтам групи С - інтраопераційні / післяопераційні ін’єкції стероїдів + інтраопераційні ін'єкції PRP, плюс хірургічне видалення.

Пацієнти групи С мали найнижчий рівень рецидивів через 5 років спостереження, порівняно з групами А та В. В групах А і В не спостерігали жодної помітної атрофії шкіри або телеангіектазії.

Джерело:

American Journal of Otolaryngology

Стаття:

Triple treatment in ear keloids: Comparison of post-excisional intralesional steroid and platelet-rich plasma treatment

Автори:

Erkan Yıldız

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: