EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка безпеки та ефективності глікозидів триптеригіуму та H1-антигістамінних препаратів у лікуванні хронічної кропив'янки

хронічна кропив'янка хронічна кропив'янка
хронічна кропив'янка хронічна кропив'янка

Що нового?

У дорослих з хронічною кропив'янкою застосування комбінації глікозидів триптеригіуму та H1-антигістамінних препаратів забезпечує ефективне зменшення розміру папул та полегшує свербіж.

Відповідно до систематичного огляду та метааналізу, при застосуванні глікозидів триптеригіуму як допоміжної терапії спостерігалися позитивні результати у вигляді полегшення симптомів хронічної кропив'янки. Метою дослідження, проведеного Ming Li та співавт., була оцінка безпеки та ефективності глікозидів триптеригіуму у комбінації з H1-антигістамінними препаратами у пацієнтів з хронічною кропив'янкою.

Пошук відповідних рандомізованих контрольованих досліджень проводили у восьми базах даних, у тому числі Web of Science, Embase, Кокрейнівській бібліотеці, PubMed, SinoMed, VIP, WanFang та Китайській національній базі даних інфраструктури наукових праць (CNKI). Для пошуку використовували такі пошукові терміни: Leigongteng, Lei Gong Teng, триптеригіум і кропив'янка. Для статистичної оцінки використовували програмне забезпечення Stata 12.0 та Rev Man 5.3.

Було знайдено 27 досліджень за участю 2788 пацієнтів. Згідно з об'єднаними даними, комбінація глікозидів триптеригіуму та H1-антигістамінного препарату була більш ефективна, ніж монотерапія H1-антигістамінним препаратом, з точки зору рівня імуноглобуліну E в сироватці (стандартизована різниця середніх (СРС) = -1,39), розміру папул (середня різниця СР = -0,31), свербежу (СР = -0,32), загального рівня ефективності (відношення ризиків (ВР) = 1,40) та частоти лікування (ВР = 1,37).

Крім того, клінічно значущих відмінностей між групами щодо частоти розвитку небажаних явищ легкого ступеня важкості виявлено не було. Для осіб з рефрактерною хронічною кропив'янкою комбінація глікозидів триптеригіуму та H1-антигістамінного препарату є корисним та безпечним методом терапії. Для отримання підтверджуючих даних потрібні подальші високоякісні дослідження.

Джерело:

Pharmaceutical Biology

Стаття:

Efficacy and safety of Tripterygium glycosides as an add-on treatment in adults with chronic urticaria: a systematic review and meta-analysis

Автори:

Ming Li і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: