EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Оцінка ефекту застосування уброгепанту у поєднанні з профілактичною терапією на напади мігрені

мігрень мігрень
мігрень мігрень

Що нового?

Уброгепант у поєднанні з МАТ до CGRP допомагає купірувати напади мігрені.

Згідно з результатами дослідження COURAGE, уброгепант (пероральний антагоніст рецепторів кальцитонін-ген-зв'язаного пептиду [CGRP]) ефективно купірує мігрень при його застосуванні у поєднанні з онаботулінумтоксином А та моноклональним антитілом (МАТ) до CGRP. Мета дослідження Aubrey Manack Adams та співавт. полягала в оцінці ефективності профілактичного застосування уброгепанта у поєднанні з МАТ до CGRP з метою усунення нападів мігрені в умовах реальної клінічної практики.

У ході проспективного обсерваційного дослідження збір даних проводили за допомогою програми Migraine Buddy. У дослідження включали дорослих пацієнти з 3 і більше нападами мігрені за останні 30 днів, які застосовували уброгепант для усунення 3 і більше нападів мігрені в минулому і одночасно отримували онаботулінумтоксин А, МАТ до CGRP або отримували обидва препарати з метою профілактики мігрені. Пацієнти продовжували терапію уброгепантом протягом 30 днів для усунення нападів будь-якої інтенсивності. Пацієнти повідомляли про такі результати, як суттєве полегшення болю (СПБ) та повернення до нормального функціонування (ПНФ) після введення препарату.

У групі лікування уброгепантом у комбінації з МАТ до CGRP реєстрували дані про перший напад мігрені, купіруваний уброгепантом, і про перші десять нападів мігрені, при яких застосовувався уброгепант. Загалом 245 пацієнтів повідомили про використання уброгепанта у комбінації з МАТ до CGRP для усунення нападу мігрені; в аналіз були включені дані про 1153 напади, при яких застосовувався уброгепант. У таблиці 1 наведено дані про частку добровольців, які досягли СПБ і ПНФ через 2 і 4 години після введення препарату, на момент першого і перших 10 нападів, при яких застосовувався уброгепант.

Уброгепант у поєднанні з МАТ до CGRP продемонстрував ефективність у клінічній практиці та може допомогти лікарям оптимізувати лікування мігрені.

Джерело:

Neurology

Стаття:

Real-World Effectiveness of Ubrogepant for the Acute Treatment of Migraine When Used in Combination With an Anti-Calcitonin Gene–Related Peptide Monoclonal Antibody Preventive: Results From the COURAGE Study (P10-2.003)

Автори:

Aubrey Manack Adams і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: