EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Попереднє обстеження стравоходу дозволяє спрогнозувати відповідь на ІПП у пацієнтів із хронічним кашлем

chronic_cough chronic_cough
chronic_cough chronic_cough

Що нового?

Проведення попереднього обстеження стравоходу може забезпечити ефективне виявлення осіб з рефлюкс-індукованим кашлем та спрогнозувати відповідь на лікування ІПП.

Результати дослідження, опубліковані в журналі The American Journal of Gastroenterology, вказують на те, що дані попереднього обстеження стравоходу є цінними відомостями, що дозволяють виявити осіб з рефлюкс-індукованим кашлем і спрогнозувати відповідь на лікування інгібіторами протонної помпи (ІПП). Дослідники провели дане дослідження для оцінки користі попереднього обстеження стравоходу щодо виявлення осіб з рефлюкс-індукованим кашлем та прогнозування їхньої відповіді на лікування ІПП.

У пацієнтів, які проходили обстеження для встановлення етіології кашлю, було проведено оцінку даних ендоскопічного обстеження, демографічних характеристик та результатів клінічного огляду, даних pH-імпедансометрії та даних манометричного обстеження з високою роздільною здатністю. Були створені моделі множинної та одновимірної регресії з метою виявлення зв'язку між результатами pH-імпедансометрії та манометричного обстеження з високою роздільною здатністю, відповіддю на лікування ІПП, а також клінічними та ендоскопічними характеристиками пацієнтів.

Загалом у дослідження було включено 178 учасників. Слід зазначити, що у 47,2 % (84/178) учасників був присутній ерозивний езофагіт (ступеня C–D) або відзначався аномальний час закислення стравоходу (AET) та (або) була позитивна ймовірність асоціації симптомів з рефлюксом (SAP) / індекс симптомів (SI). Зважаючи на індекс пострефлюксної ковток-індукованої перистальтичної хвилі (PSPW) та середній нічний базальний імпеданс (MNBI), у 75,8% (135/178) учасників були ознаки рефлюксної хвороби.

Слід зазначити, що у 44,9 % (n = 80) учасників у відповідь на прийом ІПП розвивався кашель. З іншого боку, у 55,1 % (n = 98) учасників такої відповіді не спостерігалося. Було виявлено зв'язок між величиною обох показників (MNBI та PSPW) та відповіддю на прийом ІПП. У порівнянні з використанням AET та оцінки ймовірності асоціації симптомів з рефлюксом/індексом симптомів, показники PSPW та MNBI були більш чутливими при прогнозуванні відповіді на прийом ІПП.

Встановлено, що площа під кривими PSPW та MNBI значно більша порівняно з AET. При стратифікації учасників за величиною AET та виключенні учасників з ерозивним езофагітом було виявлено, що аномальні значення показників PSPW та MNBI, зниження перистальтики та наявність грижі стравохідного отвору діафрагми були пов'язані з відповіддю на прийом ІПП у всіх групах.

Джерело:

The American Journal of Gastroenterology

Стаття:

The Results From Up-Front Esophageal Testing Predict Proton Pump Inhibitor Response in Patients With Chronic Cough

Автори:

Mentore Ribolsi і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: