EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Двокомпонентна терапія вонопразаном та амоксициліном у поєднанні з S. boulardii ефективна у боротьбі з резистентністю до H. pylori

інфекція H.pylori інфекція H.pylori
інфекція H.pylori інфекція H.pylori

Що нового?

Комбінована терапія вонопразаном та амоксициліном у поєднанні з добавками Saccharomyces boulardii може бути безпечним та ефективним методом лікування інфекції, спричиненої H.pylori, оскільки вона ефективна при неефективності інших методів лікування та при резистентності до антибіотиків.

Допоміжна терапія Saccharomyces boulardii (S. boulardii) у поєднанні з двокомпонентною терапією вонопразаном та амоксициліном - новий перспективний метод лікування пацієнтів, інфікованих Helicobacter pylori (H.pylori).

H. pylori є однією з головних причин розвитку пептичних виразок і навіть раку шлунка. Зростаюча резистентність до антибіотиків та побоювання з приводу кишкової мікробіоти, дотримання режиму терапії та побічні ефекти стали стимулом для розробки двокомпонентної терапії проти H.pylori.

У дослідженні Yu і співавт., результати якого були опубліковані в журналі World Journal of Gastroenterology, була представлена ​​нова резервна терапія проти H. pylori, що включає комбінацію вонопразану і амоксициліну в поєднанні з S. boulardii. Було встановлено, що загальна частота ерадикації H.pylori при застосуванні нового режиму терапії досягала 92,6%. Особливу зацікавленість викликає те, що його ефективність у пацієнтів зі штамами, які мають потрійну резистентність, склала 92,9%.

Вонопразан відомий своїм потужним та стійким ефектом зниження кислотності, на який майже не впливає час прийому їжі. На відміну від традиційних інгібіторів протонної помпи, вонопразан конкурує з іонами калію за пригнічення секреції кислоти, забезпечуючи унікальний механізм дії. Додавання S. boulardii допомагає зміцнити кишковий бар'єр, ще більше підвищуючи рівень ерадикації H. pylori.

V. Dirjayanto було зазначено, що оптимізація дози та лікарської форми S. boulardii потребує подальших досліджень, а для підтвердження цих перспективних результатів необхідні великомасштабні рандомізовані контрольовані дослідження.

Джерело:

World Journal of Gastroenterology

Стаття:

Vonoprazan-amoxicillin dual regimen with Saccharomyces boulardii as a rescue therapy for Helicobacter pylori: Current perspectives and implications

Автори:

Valerie Josephine Dirjayanto та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: